maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Arki-illan nopea itämainen wokki


Teemme usein arkena kotona helposti ja nopeasti valmistuvaa itämaista wokkia. Sen ainekset riippuvat siitä mitä kaapeista löytyy.
Tässä kuitenkin ohje siihen mitä pääsääntöisesti wokissa käytämme.

- broikun maustamatonta filesuikaletta noin 400 g
- purkki kookosmaitoa, myös kevyt käy hyvin
- saostukseen tarvittaessa Maizenaa
- pussillinen valmista mausteseosta (thaimaalainen/tandoori/tikka masala)
- 3-4 valkosipulin kynttä viipaloituna
- pussillinen valmiita wokkivihanneksia oman maun mukaan
- paketti sokeriherneitä
- munanuudeleita
Lisukkeeksi paistan yleensä kaupasta saatavia valmiita naanleipiä jotka voitelen vielä voilla.

Paista kuumassa wokissa broikun fileet kypsiksi ja mausta mausteseoksella. Lisää viipaloidut valkosipulit sekä sokeriherneet. Kaada joukkoon kookosmaito ja anna wokin poreilla.
Tässä välissä laita nuudelit kuumaan veteen paketin ohjeen mukaisesti kypsymään ja samaan aikaan naanleivät uuniin hetkeksi.
Lisää wokkiin wokkivihannekset ja pyörittele hetki. Lisään wokkivihannekset melkein lopuksi siksi ettei niistä tulisi "lötkön vetisiä". Saosta vielä tarvittaessa Maizenalla.

Siivilöi vielä nuudelit wokkiin, pyöräytä muutaman kerran ja ei muuta kuin nauttimaan! Tällä kertaa katoin ihan perussetin pöytään, näin arkena. Kaunis servetti ja puikot riittävät mainiosti herättelemään ruokahalua.
Tämän annoksen kanssa nautimme lasilliset KWV:n Chardonnayta jonka tammisuus sopi hyvin wokatulle broikulle. Jostain syystä nyt on jo pidemmän aikaa tullut ostettua paljon Etelä-Afrikkalaisia viinejä joten siksi tämä valinta. Harmitti vaan kun en ole raaskinut vielä hankkia tammisille chardonnaylle sopivia Riedelin Montrachet laseja mutta jonain päivänä :), onneksi oli kuitenkin Riedelin peruslasit chardonnaylle.

Ei kommentteja: