maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Marraskuun lehtiä!


Jälleen on aika käydä lehtieni kimppuun! On aivan ihanaa, rauhassa, yksin, syventyä itselle rakkaiden lehtien tutkiskelemiseen...ilman, että kukaan häiritsee. Saa pohtia, unelmoida ja ideoida! Ei muuta kuin asiaan....

Postilaatikkoomme oli tupsahtanut Herkkutori -lehti, K-supermarketin kanta-asiakaslehti. Uskomatonta...en ollut tiennytkään moisen lehden olemassa olosta ennen tätä! Minä, lehtifriikki!! En käsitä kuinka se on mahdollista....tai no, käsitän kyllä koska aiemmin en ole K-supermarketissa asioinut vaaditun 800 €:n puolen vuoden ostosten arvosta. Nyt ilmeisesti olen. Harmin paikka, että lehti ei enää ensi vuonna ilmesty.Voin rehellisesti siis tunnustaa, että harmittaa! Kuinka paljon ihania, suussa sulavia reseptejä onkaan mennyt sivu suuni? Lehti siis todella yllätti raikkailla ja helpoilla resepteillä sekä upeilla kuvilla.

Tilaamani Glorian ruoka&viini -lehti myös tupsahti postiluukusta menneellä viikolla.
Jo lehden kannen voileipäleivokset salpasivat hengityksen. Upeita ja mielikuvitukseni heti alkoi laukata tulevia uuden vuoden juhlia kohtaan, siellä noita voisi tarjota!
Seuraavaksi pysähdyin oikein tuijottamaan sivulla 29 olevaa kuvaa suklaabrowniesta. Nam, en muistanutkaan Jenkki-vuosilta, että browniet ovat todella syntisen hyviä. Lehden resepti lähtee ilman muuta kokeiluun!
Kalareseptit kävin nopealla silmäyksellä läpi, minun kiintiöni tämän elämän osalta kalojen suhteen alkaa olla aika täysi.
Pororsepti sivulla 43 pysäytti, sillä voisi yllättää miehen ja anopin. Heillä kun joulupöydässä ei koskaan tarjota kinkkua vaan aina poroa. Kahvikastike kuullosti lupaavan hyvältä, puhumattakaan pekoni-parmesaanikohokkaista.
Seuraavaksi minut pysäytti Postres'n hemmojen ananasravioli. Siis aivan pakko kokeilla. Voiko mikään mennä pieleen missä on tummaa rommia tai Mascarpone-juustoa? Ei voi, minusta. Ja heidän ravintolansa siirtyi myös listalleni: "tutustumisen arvoiset ravintolat".
En ennättänyt kuin sivun kääntää ja apua! Uusi suklaaherkku hyppäsi silmilleni. Chjoko-suklaapuodin Mika Gröndahlin valkosuklaa-mascarponeleivos näytti niin hyvälle etten osaa sitä edes sanoiksi pukea. Jälleen kokeiluun.
Ja kun pääsin suklaasta puhumaan niin muutaman sivun päässä oli toinen toistaan herkullisempia suklaakonvehtien reseptejä. Yllättäisinkö tänä vuonna läheiseni omilla konvehdeilla? Jää harkintaan....
Lahjasivuilta kuolasin itselleni vaikka mitä mutta heitin kyllä miehelleni toiveen Jamie Oliver'n parilapannusta. Aah, kun sillä voisi raidoittaa pihvien pinnat ja tehdä ihania leipiä. Saa nähdä olenko ollut tarpeeksi kilttinä?
Myös rypälereseptit saivat minut uppoutumaan tarkemmin. Varsinkin vuohenjuusto-rypälerisotto herätti mielenkiintoni. Tosin korvaisin vuohenjuuston varmaankin jollain muulla....tiedän, syntiä, mutta jostain syystä en saa mielestäni sitä, että vuohenjuusto maistuu hielle. Olen yrittänyt ja syönkin sitä muodossa jos toisessa mutta en vain kuitenkaan täysin pidä siitä. Siksipä heittäisin risottoon vaikka Auraa, goldia tietenkin. Myös zabaglione-torttu sai minut unelmoimaan. Pakko kokeilla!
Siinäpä ne, lehden parhaat. Onhan tuossakin, liikaakin.

Kuvassa olevan Ideal Home on vasta korkattu ja palaan siihen myöhemmin. Se on kuitenkin yksi lehti, jonka lähes jokaisen numeron ostan. Aivan ihana sisustuslehti!

Ei kommentteja: