maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Jauhelihapiirakka

Silloin tällöin talvella tekee mieli tehdä oikein tuhtia jauhelihapiirakkaa ja sitäpä tänään iltaruoaksi meille paistoin.

Tämä on kyllä hyvää mutta aika rasvaista, joten kaloreita ei tässä kohtaa kannata laskea :).

- iso lehtitaikinalevy (esim. Myllyn paras)
- 400 g naudan jauhelihaa
- keitettyä riisiä noin 2 dl
- 1 punasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- suolaa
- cayannepippuria
- 1/2 pala Mustapekka-tuorejuustosta
- 1 kananmuna

Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan ja kaulitse se noin leivinpellin kokoiseksi.

Laita uuni lämpiämään noin 225 asteeseen.

Hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Paista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon sipulit paistumaan. Mausta jauheliha mustapippurilla, suolalla ja cayannepippurilla.
Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon keitetty riisi.

Tänään heitin vielä tuon täytteen joukkoon tosiaan puolikkaan Mustapekka-tuorejuustopalan kun sitä sattui olemaan jääkaapissa.

Piirakasta tuli kyllä aika rasvainen, onhan tuo taikina itsessään jo tuhtia eli jos ei halua niin juustoa ei tarvitse laittaa. Se antoi kyllä hyvin makua!

Lisää lopuksi kananmuna sitomaan täytettä.Levitä täyte kaulitun lehtitaikinalevyn keskelle, nipistele keskikohta ja päät kiinni. Voitele kananmunalla ja töki vielä haarukalla piirakan pinnalle reikiä.

Paista kauniin ruskeaksi ja nauti heti.

Ei kommentteja: