sunnuntai, toukokuuta 30, 2010

Kesäarvonta!

Kesä on jo täällä ja oma kesälomakin lähenee pikavauhtia :).
Yli kolme vuotta on tullut tehtyä töitä lähes 24/7, joten nyt on aika ottaa tänä kesänä vähän omaa aikaa. Blogia aion päivitellä niin täältä koto-Suomesta kuin kakkoskodistamme Kanadastakin.

Kevään reissulta Kanadasta hamstrasin kaikenlaista ihanaa matkalaukkuihin, myös ihanan arvontapalkinnon.

Kerro minulle mikä on kesäherkkusi?
Mikä herkku herauttaa veden kielelle? Mitä ruokaa, leivonnaista tai jälkiruokaa on ihanaa valmistaa ulkona, sisällä, mökillä, veneellä tai missä ikinä vietätkin parhaat kesälomasi hetket!

Valitsen suosikkini ja aion kokeilla sitä mökkiprojektimme lomassa asuntovaunussa heinäkuussa! Vinkiksi annan, että "tiluksillamme" ei vielä uunia ole, sähköt löytyy, jääkaappi sekä muurikkapannu.

Vastaa tähän bloggaukseen 15.6. mennessä niin ehdin valita voittajan ja lähettää palkinnon ennen kuin siirryn rapakon taakse.

Mieleiseni herkun palkitsen tuotepalkinnolla, jossa on mukana:
  • Wiltonin Helinä-keiju kakkuvuoka
  • Herseyn Kisses-namuja
  • Herseyn Chipits, butterscotch nappeja (superihania mm. muffineihin ja pikkuleipiin)
  • Baker's makeuttamatonta suklaata (tästä syntyy maailman paras brownie!)
  • Betty Crocker frosting, Whipped Fluffy White kuorrute
  • iso jättipussi mini-vaahtokarkkeja
Ihania pohjois-amerikkalaisia herkkuja leivontaan! Saatan vielä ehkä lisätä jotain extraa palkintoon :).
Toivotan oikein hyvää kesää kaikille lukijoille, nautitaan ja herkutellaan!

lauantaina, toukokuuta 15, 2010

Toukokuun grilli-ilta

Kutsuin tuttavaperheen meille istumaan iltaa ja myös kokkaamaan kanssani :). Tuttavaperheen tyttö on ollut Sampan kamu vaippaikäisestä ja edelleen he tulevat mielettömän hyvin juttuun keskenään. Oli sovittu, että kamu jää meille yöksi tänään.

Alkupalat unohdin tyystin kuvata mutta tarjosin päärynänlohkoon sipaistua Aura goldia, joiden ympäri kiedoin serrano-kinkkua sekä ruissipsejä joiden sisustaan lusikoin sitruunalla maustettua mascaponevaahtoa ja pinnalle ripottelin calvados-marinoitua kylmäsavulohta (lähi K-supermarketista) ja ruohosipulia.

Pääruokana halusin tarjota parsaa, hollandaise-kastiketta sekä marmorifilettä.

Pääruoan kanssa toimimme yhteistuumin vieraiden kanssa. Parsat kuorittiin ja keitettiin sitruunalla ja suolalla & pippurilla maustetussa vedessä noin 6-7 minuuttia.
Parsan kylkeen keitettiin hollandaise-soossi ja grillissä kypsennettiin marmorifileet jokaisen maun mukaan.
Oma ideani oli tarjota vielä ruoan painikkeeksi valkosipuli-mozzarellaleipä.
Kun vielä lähdin googlettamaan ideoita löysin saman tyylisen idean löysin mm. Kinuskikissan blogista. Tein omia muutoksiani reseptiini.
Vinkki! Tähän leipään voit käyttää myös samoja yrttejä kuin esim. pääruokaan; persiljaa, tilliä, rosmariina, korianteria jne. ja saat ihanasti ruoalle täydentävän leivän esille!
Valkosipuli-mozzarellaleipä:
  • 1 ranskanleipä
  • 150 g voita
  • 1 buffala mozzarella (esim. Pirkan Parhaat)
  • 2 kourallista tuoretta basilikaa
  • 1 kourallinen tuoretta ruohosipulia
  • 5 kynttä valkosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria

Pilko voi kulhoon ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä.
Pilko mozzarella, basilika ja ruohosipuli pieneksi hakkeeksi ja lisää voin joukkoon. Sekoita ja mausta suolalla & mustapippurilla.
Leikkaa ranskanleipään lähes pohjaan saakka kunnon viillot. Älä anna mennä läpi!


Lusikoi viiltoihin täytettä.

Paista folioon käärittynä miedolla lämmöllä grillissä tai leivinpaperin päällä grillipellillä uunissa noin 225 asteessa kunnes voi on sulanut.


Leipä oli kyllä taivaallisen hyvää! Ajatus olikin hakea kaupan pakastealtaiden valkosipulivoi-patongeille korvike ja voi että tuoreet ainekset ja yrtit tekevät tehtävänsä!

Jos paista leivän grillissä niin muista varoa lämpöä, koska grillissä pohja saa väriä nopsaan!
Tätä aiotaan kokeilla kesällä myös nuotiolla mökillä!

Tässä vielä kauniisti lautaselle koottu annos, kyytipoikana ainakin meidän Alkossa uusi viini Mud House, sauvignon blanc Uudesta Seelannista. Ihanaa puhtaasti parsan kanssa mutta sopi kyllä marmorifileenkin kanssa, ei jäänyt yhtään varjoon!


Ja jotta meidän prinsessa; Penni ei jäisi yhtään varjoon niin hänen lautaseltaan löytyi makkarankuoria & kebakkoja (nämä siis lasten ruoista jäminä), marmorifilettä pieni biitti ja toki hollandaise-kastiketta....


...ja lämpösenä tietty!
Aah, ja jälkkäriksi oli mansikkapiirakkaa, mascarpone-vaahtoa ja tuoreita mansikoita mutta siinäkin vaiheessa kamera unohtui, sorry!
Niin ja ne kamut söi iltapalaksi jäätelöannokset strösseleineen :).