perjantaina, marraskuuta 29, 2013

Joulufiilistelyä

Mä olen nii-iin jouluihminen! Voisin aloittaa joulufiilistelyt jo lokakuun alussa, Halloween vaan "sotkee" suunnitelmia koska sekin juhla täytyy juhlia :).

Mutta heti marraskuun alussa meillä aletaan ripustamaan valoja niin sisälle kuin ulos. Pikkuhiljaa, sillai fiilistellen :).
Töissä kiirus painaa loka-joulukuussa niin että meinaa usko loppua...siksi onkin ihanaa välillä työpäivän päätteeksi pikkumiehen unille menon jälkeen istua kaksistaan ja vähän herkutella pikkujoulumeiningeissä.
Aikasta usein päädymme hyvään punaviiniin (tästä saimme vinkin Viini-messuilta), juustoihin, leikkeleisiin ja erilaisiin leipiin ja suolakekseihin. Toimii takuuvarmasti ja on muuten hyvä idea näin joulun alla jos saat yllärivieraita, meillä ainakin kaapeista löytyy aina jotain mistä saa kehiteltyä jonkinlaisen tapas-tyyppisen valikoiman.
Ja marraskuussa jo on pakko aloittaa hamstraamaan kotiin joulukukkia. Ongelmaksi välillä tosin muodostuu että mihin laitan kaikki? Okei, on niitä ollut kylppärissäkin vaan miksipä ei voisi olla?
Hyasinttien tuoksua ei voita mikään ja näin Itsenäisyyspäivän alla, sini-valkoiset koristavat keittiötä.
Ja niistä töistä...pakkaamista riittää verkkokaupassa, myymälöissä jouluhyörinä käy kuumimmillaan ja meidän taustajoukkojen pitäisi jo päättää mitä ensi halloweeniksi otetaan valikoimaan :). Yleensä palaverit on peruskauraa; kahvia tai vettä, budjetointia, suunnittelua jne. mutta näin joulun alla päätin että joskus se palaverikin voi olla luksusta.
Ihania juustoja, leikkeleitä, hyvää punaviiniä, levitteitä, päärynöitä, rypäleitä konvehteja, omenavaahtiksia (Sannan) ja pipareita. Johan saatiin hyviä päätöksiä aikaan!

Vaihdatko sinä muuten vuoden ajan mukaan kodin tekstiilejä? Aiemmin vaihdoin itse aina verhot, pöytäliinat, tyynynpäälliset jne. jokaisen vuoden ajan mukaan mutta nyt se on kyllä jäänyt viimoisen kymmen vuoden aikaan. Eihän minulla edes ole verhoja kun en osaa päättää.
Jotenkin olen tykästynyt kovasti nyt Lexingtonin kuoseihin, Sisustus Bellasta olikin pakko ostaa näitä keittiöpyyhkeitä. Poltetun punainen jäi vielä odottamaan käyttöään tämän ihanuuden päästyä pesuun.
Omistaja on ihana, erittäin avulias ja saa minut kyllä koukkuun ihanilla tuotteillaan! Enkä voinut vastustaa myöskään joulutähteä! Aivan ihana!
Olisin vielä halunnut ostaa ruutukuosisen pöytäliinan mutta epäilin mittoja. Ja niinhän siinä kävi kun kotona mittasin ruokapöydän, liian pieni. Löysin Lexingtonin nettikaupan jossa oli valikoimassa myös isompi pöytäliina mutta molemmat koot olivat loppuunmyyty. Höh! Tässäpä nyt mietin millaisen pöytäliinan sitten hankin...
Ja jos en ole aiemmin paljastanut niin minähän rakastan jouluvaloja ja minusta näitä kaikkia ei edes pitäisi nimetä jouluvaloiksi. Tunnelmavalot, siinä hyvä nimitys.
Meillä nämä onkin ripustettuna aikasta pitkälti yli joulun...pari kuukautta jos ei enemmänkin:). Ikean upea rinkula makuuhuoneemme ikkunassa.

Niin ja eihän joulua voi tunnelmoida ennakkoon ilman joulutorttuja! Jouluksi teen aina itse taikinan mutta näin fiilistellessä valmistaikina kelpaa. En vaan osaa oikein päättää mikä valmistaikina olisi paras - onko sinulla suosikkia?
Mikä voisikaan olla parempi vuoden aika kuin tämä. Pikkupakkanen, kynttilät tuikkivat, tunnelmavalot tuovat lisää valoa ihanaan pimeään iltaan, takka rätisee ja lasissa on glögiä tai hyvää punaviiniä. Taustalla  soi tunnelmallinen joulumusiikki tai Michael Bublén Christmas-levy. Hyasinttien tuoksu ja ensimmäisen adventin odotus.

Minä nautin.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Tuolle Michael Bublen joululevylle <3 Täälläkin ollaan fiilistelty ja jouluaaton illallisen menuuta olen vaihtanut jo varmaan 100 kertaa ;)

Terhi kirjoitti...

Minullakin menu muuttuu mutta vain lähinnä jälkkäreiden osalta...saapa nähdä mitä sitten pöytään asti ehdin tehdä :)