perjantaina, marraskuuta 14, 2014

Mistä shoppaisin herkullisimman joulukinkun?

Kynttilät palavat kodissa ja ainahan se on mielessä. Joulu.

Eilen kotiini saapui poro ihan Lapista saakka, kiitos anopin. Siellä se nyt odottelee pakkasessa joulua :). Viime vuonna poro taisi hävitä parempiin suihin joten tänä vuonna kun porukkaa on jälleen tulossa en usko että pakastushommiin tarvitsee ryhtyä.

Mutta se joulukinkku.

Mistä sinä shoppaat sen herkullisimman kinkun ja kenen valmistajan? Itse olen hakenut omani aina marketista ja sulatellut ennen paistoa. Onko maun puolesta eroa sillä että onko kinkku tuore vai pakaste?

Minä tykkään mehevästä joulukinkusta joten kaikki vinkit otan vastaan!
Joko sinä olet alkanut suunnittelemaan joulua?

13 kommenttia:

Daphnion kirjoitti...

Meillä on jouluna herkuteltu Kivikylän Kotipalvaamon kinkulla, joka on satakuntalaista lihaa, eli meille huittislaisille lähiruokaa. On ollut hyvää! :)

Joskus olen syönyt tanskalaista kinkkuakin, mutta nyt tiedän paremmin, enkä enää koskisi siihen pitkällä tikullakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuusulan lihasavustamo!!
Terv. TiV

PuuVilla kirjoitti...

Meillä noudetaan kinkku jo perinteisesti Kivikylän myymälästä Rauman Lapista. Sitä en vaihtaisi muuhun.

Hipsu kirjoitti...

Samoin meillä ostetaan joulukinkku aina Kivikylän Kotipalvaamon valikoimasta!

Anonyymi kirjoitti...

Reinin liha

Anonyymi kirjoitti...

Meille on ostettu kotimainen, harmaasuolattu kinkku ja se valmistetaan keittämällä. Keitetty kinkku hakkaa mennentullen paistetun. Mittari kinkkuun ja kinkku kymmpilitran kattilaan, keiton jälkeen nahka ja suuremmat ihrat pois, tilalle sinappihuntu ja korppujauhoa ja nopea väri kuumassa uunissa.
Mummo keitti ennen isommalle sakille kinkun saunan padassa.3551

Anonyymi kirjoitti...

Me ollaan tilattu Kotitilan Luomu Juhlakinkku n. 7kg potkaluulla. Tuodaan suoraan kotiovelle vakumissa pakattuna viikolla 51 :-)

Jonna / suolaa&hunajaa kirjoitti...

Minä ostan aina tuorekinkun ja parhaan olen saanut Anton&Antonista.

Terhi kirjoitti...

Ja ihan niin kuin arvasin niin tästähän nyt tuli valinnan vaikeus! Kiitos kaikille vinkeistä ja lisää saa tulla :D

Anonyymi kirjoitti...

Periaatteeni on aina ollut, että ostan tuoreen suomalaisen kinkun.
Yleensä ostan juhlakinkun potkalla. Tilaan lihan valmiiksi hyvissä ajoin.
Ostopaikkana on viime aikoina ollut A.Kasténin lihakauppa. Sieltä saa laadukkaat lihatuotteet.
Huoneenlämpöinen possu uuniin mietoon lämpötilaan niin hyvä tulee. Hyvää Joulun aikaa :)
-ellu-

cebic kirjoitti...

Viime vuonna sain juhlakinkun HK:lta, muuten porukat on hoitanut kinkun hankkimisen. Itse ottaisin mieluiten kinkun tuoresuolattuna kauppahallista tai Kotitila.fistä. Vietän joulun kuitenkin porukoilla, niin valmistetaan isän kanssa yhdessä mitä sitten onkaan hankkineet. Jos viettäisin omaa joulua, en hankkisi koko kinkkua.

Anonyymi kirjoitti...

ehdottomasti tuoresuolattu, aivan eri juttu kuin ne pakastekinkut. Omani tilaan paikallisen K-Supermarketin kautta, taitaa olla Heikin Liha. Kiven säästöpossulla on kuulemma parhaat, mutta olen joka vuosi liian myöhään liikkeellä niiden suhteen.

Hyvää joululammasta löydät Nummelan Illilästä; www.facebook.com/pages/Illilän-Tila/267088306732798

Terveisin,
Susanna K

Anonyymi kirjoitti...

Linkki säästöpossuun, suosittelen!

http://www.elisanet.fi/luomupossu/

Terveisin,
Susanna K.