maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Syntinen suklaakakku

Tämä on aivan taivaallisen hyvää suklaakakkua, vaikka itse sanonkin!
Kakku kannattaa tehdä pari päivää ennen tarjoilua, silloin se on tekeytynyt kunnolla. Olen itse muokannut tämän reseptin lukuisien kokeilujeni jälkeen ja tämä on siis minusta "se paras".

- 1 dl vahvaa kuumaa kahvia
- 250 g tummaa suklaata (esim. Fazer)
- 250 g normaalisuolaista voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa

- tarjoiluun vaahdotettua vispikermaa joka on maustettu lorauksella konjakkia

Ihan ensimmäiseksi vuoraa irtopohjainen vuoka alumiinifoliolla huolellisesti ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Kaada kuuma kahvi vesihauteessa olevaan kulhoon. Pieni tumma suklaa joukkoon ja anna suklaan sulaa rauhassa sekoitellen. Suklaa ei saa palaa! Lisää pieninä erinä, vuorotellen paloiteltu voi sekä sokeri. Ota kulho pois vesihauteesta pöydälle.
Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti ja lisää suklaaseokseen.


Kypsennä suklaakakkua noin tunti. Kakku kohoaa upeasti uunissa mutta sen kuuluu lässähtää kasaan. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ihan rauhassa. Irrota folio vuoasta mutta älä kakusta. Siirrä tarjoilualustalle folioineen ja peittele vielä foliolla.
Laita kakku jääkaappiin pariksi päiväksi tekeytymään.


Ota kakku huoneenlämpöön noin 3 tuntia ennen tarjoilua ja irrota folio varovasti koska kakku murtuu helposti. Kakun päällisen voi koristella kaakaojauheella tai vaikka tomusokerilla.
Tarjoile konjakilla terästetyn kermavaahdon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi2:12 ip.

    Hei! MInkälainen kakun tulee olla sisältä? Tuleeko olla kostea? Kokeilen täällä ohjeitasi, juuri tein piparkakkutaikinan jääkaappiin tekeytymään. Kiitos hyvistä ohjeistasi!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi3:07 ip.

    Hei!

    Kakun tulee siis ensin uunissa kohota ja sitten kun otat sen pois ja annat jäähtyä - se lässähtää.
    Sisältä kakku on aika tahmean kostea, kuten ulkoakin kun alat foliota irrottamaan...huomaat sen.
    Älä siis säikähdä vaan irrota varovasti.

    Voit vielä hunnuttaa kakun esim. tomusokerilla kauniiksi ja laittaa pinnalle vaikka puolukoita tai suklaalastuja tai ihan mitä vaan!

    Kakku on tuhtia mutta niin hyvää että :)!

    Itsekin alan tässä leipomaan pojan synttäreille...

    VastaaPoista