Tänään sitten illasta aloin pähkäilemään että mitenkähän nämä reseptit nyt pitäisi toteuttaa. Siis minähän sävellän lähes aina, joten selvää oli että ihan samanlaisia leipäsistä ei tule.
Jatkossa siis vaihdan kuivahiivan tuoreeseen ja jätän edelleen tuon leivinjauheen pois.
Resepti poikkeaa näistä alkuperäisistä ja itse tein kolmiot seuraavasti:
- 2 pussia kuivahiivaa
- 2 rkl lämmintä vettä
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
- 2 dl kevytkermaa
- 2,5 dl juustoraastetta
- 100g maustamatonta tuorejuustoa
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhoon. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen rasva.
Lisää kerma, juusto, lämmin vesi ja tuorejuusto, ja sekoita hyvin.
Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä vedottomassa paikassa n. 20 minuuttia.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja hieman jauhoja apuna käyttäen taputtele neliöksi pellille. Taikinapyörällä vedä valmiit ruudut/kolmiot pintaan.
Voitele rasvasulalla ja ripottele pinnalle cayannepippuria.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.
---------------------------------------------------------------------------------
voisinkii kokeilla tätä :).
VastaaPoistaYuli vaan mielen, nii missä vaiheessa ne hiutaleet laitetaan...?
Minä ripottelin hiutaleet pinnalle.
VastaaPoistaVoitelin siis margiksella, sitten pinnalle hiutaleet ja cayanne.