perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Juusto-cayannekolmioita


Pitkään jo himoitsin sekä Linnun että Marien juustoisia ruutuja/kolmioita.
Itse resepti pysäytti minut tietenkin juustoisuudellaan (miten niin juuston ystävä?...) sekä sillä että kohotusaineena oli sekä hiivaa että leivinjauhetta. En muista että koskaan olisin törmännyt ohjeeseen jossa olisi molempia.

Tänään sitten illasta aloin pähkäilemään että mitenkähän nämä reseptit nyt pitäisi toteuttaa. Siis minähän sävellän lähes aina, joten selvää oli että ihan samanlaisia leipäsistä ei tule.

Ensin ajattelin käyttää tuoretta hiivaa (joka loppupeleissä olisi ollut paras vaihtoehto) ja jättää leivinjauheen pois. En älynnyt kuin vasta jälkeenpäin että kuivahiiva olisi vaatinut paljon lämpimämmät raaka-aineet tai ehdottomasti sen leivinjauheen kaveriksi kohottamaan leipäsiä. Kuivahiiva kun ei starttaa toimintaansa alle 40 asteen ja pelkällä kohotuksella se ei onnistu. Tuore hiiva taas paremmin saattaa innostua jo pelkästään siitä että lepäilee lämpimässä. No, näin sitä oppii.

Jatkossa siis vaihdan kuivahiivan tuoreeseen ja jätän edelleen tuon leivinjauheen pois.

Hyviä näistä tuli ja maistuivat punaviinilasillisen kera iltapalaksi.
---------------------------------------------------------------------------------

Resepti poikkeaa näistä alkuperäisistä ja itse tein kolmiot seuraavasti:

- 2 pussia kuivahiivaa
- 2 rkl lämmintä vettä
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
- 2 dl kevytkermaa
- 2,5 dl juustoraastetta
- 100g maustamatonta tuorejuustoa

Voiteluun: juoksevaa margista, neljän viljan hiutaleita ja cayannepippuria.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhoon. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen rasva.

Lisää kerma, juusto, lämmin vesi ja tuorejuusto, ja sekoita hyvin.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä vedottomassa paikassa n. 20 minuuttia.

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja hieman jauhoja apuna käyttäen taputtele neliöksi pellille. Taikinapyörällä vedä valmiit ruudut/kolmiot pintaan.

Voitele rasvasulalla ja ripottele pinnalle cayannepippuria.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.

---------------------------------------------------------------------------------

Cayannepippuri antoi kivasti flavouria kolmioihin, mukava pieni polte jäi huulille.
Näitä teen ehdottomasti illanistujaisiin!

2 kommenttia:

  1. Anonyymi11:03 ap.

    voisinkii kokeilla tätä :).
    Yuli vaan mielen, nii missä vaiheessa ne hiutaleet laitetaan...?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi8:16 ip.

    Minä ripottelin hiutaleet pinnalle.

    Voitelin siis margiksella, sitten pinnalle hiutaleet ja cayanne.

    VastaaPoista