Meidän perheessä ja itse asiassa Kajaanissa makaroonilaatikko tarkoittaa laatikkoa jossa on tavallista makrua sekä jauhelihaa ja tämä mössä sidotaan muna-maidolla. Eli siis tässä on jauhelihaa.
Muualla maassa kyseinen laatikko käsittääkseni ymmärretään jauheliha-makaroonilaatikolla.
Sama se, tämä on meidän perheen herkkua!
- tavallisia makarooneja vajaa pussi (se perinteinen "pikkupussi")
- 400 g naudan jauhelihaa
- 3 kananmunaa
- vajaa 4 dl sinistä maitoa
- juustoraastetta (käytän aina jämiä mitä löytyy kaapista)
- 1 lihaliemikuutio
- mustapippuria myllystä
- suolaa myllystä
- kuivattua basilikaa
- grillimaustetta
Keitä makrut lihaliemellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
Paista jauheliha pannulla ja mausta suolalla, grillimausteella, mustapippurilla ja kuivatulla basilikalla.
Riko kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon maito.
Sekoita paistonkestävään vuokaan keitetyt makaroonit, jauheliha ja juustoraaste. Kaada joukkoon muna-maito.
Paista uunissa niin kauan kunnes muna-maito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.
Meillä miehet nauttivat laatikkonsa ketsupin kera ja minä tietenkin Aura-juusto chunkkien kera, nami! Ja jos oikein haluan nauttia niin kaadan lasin punkkua kyytipojaksi.
Sekoita paistonkestävään vuokaan keitetyt makaroonit, jauheliha ja juustoraaste. Kaada joukkoon muna-maito.
Paista uunissa niin kauan kunnes muna-maito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.
Meillä miehet nauttivat laatikkonsa ketsupin kera ja minä tietenkin Aura-juusto chunkkien kera, nami! Ja jos oikein haluan nauttia niin kaadan lasin punkkua kyytipojaksi.
Meilläkin päin täällä Pohjanmaalla makaronilaatikko sisältää makaronia ja jauhelihaa + munamaitoa, ainakin minun lapsuudenkodissani ja kouluruokailussa. Juustoa ei ole ollut, se on sitten jo juusto-makaronilaatikkoa=)
VastaaPoistaEi meilläkään juustoa Kainuussa ollut. Tai ainakaan silloin kun äiti teki.
VastaaPoistaJuuston lisääminen on ihan oma keksintöni koska lähes aina meiltä kota löytyy joku juuston kanta, joka odottaa pääsyä johonkin ruokaan. Makaroonilaatikko on hyvä siihen.
Lisävinkkejä vastaanotetaan juuston hyötykäytölle?!
Siis muut kuin pizza....
Höh...johan kirjoitan lähes unessa :).
VastaaPoistaSiis kotoa löytyy lähes aina "vanhahko" juuston kata ja vastaanotan hyötykäyttö-reseptejä vanhalle juustolle...
(meniköhän vieläkään oikein? kirjoitukseni....)