Pastanjauhajien pyynnöstä tässä ihanien mustaleima-tankojen ohje.
Tarjosimme siis näitä ihania mustaleima-tankoja buffetpöydässä salaatin kaverina. Nämä ovat äärimmäisen nopeita ja helppoja valmistaa. Kohtuu raskaitahan näistä tulee väkisinkin mutta siksipä juuri toimivat salaatin kanssa mainiosti.
---------------------------------------------------------------------------------
- voitaikinalevyjä
- raastettua mustaleima emmentalia
- kananmunaa
Ota voitaikinalevyt sulamaan. Anna levyjen sulaa ihan kokonaan koska pehmeämpää taikinaa on helpompi käsitellä.
Voitele yksi levy kananmunalla ja ripottele levy täyteen juustoraastetta. Voitele myös toinen levy kananmunalla ja käännä levy juustoisen levyn päälle, kananmunalla voideltu puoli juustoa vasten. Näin siis juusto pysyy paremmin kiinni levyssä.
Leikkaa taikinapyörällä levy pitkittäin neljään osaan.
Aloita keskeltä kiertämään pitkulaa kierteelle.
Voitele vielä kananmunalla ja voit ripotella vielä tankojen päälle juustoraastetta. Näin maksimoit juuston maun!
Paista noin 225 asteessa kauniin ruskeiksi.
----------------------------------------------------------------------------------
Tangot ovat parhaimmillaan rapsakoina kevyen salaatin ja punaviinilasillisen kera. Meillä tosin salaattikin oli aika tuhtia mutta toimi tangot siinä rinnalla silti.
Maistui muuten myös lapsillekin!
Tarjosimme siis näitä ihania mustaleima-tankoja buffetpöydässä salaatin kaverina. Nämä ovat äärimmäisen nopeita ja helppoja valmistaa. Kohtuu raskaitahan näistä tulee väkisinkin mutta siksipä juuri toimivat salaatin kanssa mainiosti.
---------------------------------------------------------------------------------
- voitaikinalevyjä
- raastettua mustaleima emmentalia
- kananmunaa
Ota voitaikinalevyt sulamaan. Anna levyjen sulaa ihan kokonaan koska pehmeämpää taikinaa on helpompi käsitellä.
Voitele yksi levy kananmunalla ja ripottele levy täyteen juustoraastetta. Voitele myös toinen levy kananmunalla ja käännä levy juustoisen levyn päälle, kananmunalla voideltu puoli juustoa vasten. Näin siis juusto pysyy paremmin kiinni levyssä.
Leikkaa taikinapyörällä levy pitkittäin neljään osaan.
Aloita keskeltä kiertämään pitkulaa kierteelle.
Voitele vielä kananmunalla ja voit ripotella vielä tankojen päälle juustoraastetta. Näin maksimoit juuston maun!
Paista noin 225 asteessa kauniin ruskeiksi.
----------------------------------------------------------------------------------
Tangot ovat parhaimmillaan rapsakoina kevyen salaatin ja punaviinilasillisen kera. Meillä tosin salaattikin oli aika tuhtia mutta toimi tangot siinä rinnalla silti.
Maistui muuten myös lapsillekin!
Täällähän tämä ohje jo onkin, kiitoksia! Näitä onkin pakko päästä testaamaan. Aineslistakin on sen verran yksinkertainen, ettei tarvitse kirjoittaa edes kauppalistaa. :)
VastaaPoistaSemmoista vielä, että minkäkokoiset voitaikinalevyt näihin parhaiten passaisivat? En ole leiponut torttuja ikuisuuksiin, joten en tarkkaan edes tiedä, minkälaisia paloja nykyään on myynnissä.
VastaaPoistaHyviltä näyttää...olisivat just sopivia vaikka Uuden Vuoden ''pippaloihin'':)
VastaaPoistaTulin tuolta pastanjauhajien sivulta kurkkaamaan. Näitä täytyy kokeilla. Hieman samantapaisia kierteitä olen 9itsekin joskus tehnyt, mutta mukana taisi olla anjovista.
VastaaPoistaRosmariini - itse taisin leipoa Pirkka voitaikinalevyistä. Niitä on siis paketti jossa on muistaakseni 6 pientä levyä tai paketti jossa on yksi iso levy. Tein siis noista pienistä.
VastaaPoistaVilijaana - ajattelin itsekin, että juuri napostelupöytään nämä sopivat mitä parhaiten. Ja vaativat kyllä kyytipojaksi punaviinin.
Moi!
VastaaPoistaIhana ohje... Mie olen tehnyt samalla idealla kiekkoja, ripsauttanut kanssa mustapippuria sinne väliin.
Toimivat kyllä tilanteessa kuin tilanteessa!
cebic - totta, näitä voi tehdä millä muodolla haluaa.
VastaaPoistaPakastin näistä muuten osan kun jäi yli ja sulatettunakin toimivat! Kunhan muistaa ettei täysillä tykitä mikron kanssa vaan pikkuisen kerrallaan sulattaa :)