perjantaina, joulukuuta 15, 2006

Salami-pasta-juustosalaatti eli mättösalaatti

Tämä on meidän perheen mättösalaatti :). Tätä teemme yleensä aina Vapuksi, Juhannukseksi ja Uuden vuodeksi...tämä on siis aivan loistavaa päivän tai kaksi tekeydyttyään ja maistuu illalla juhlinnan tuoksinnassa mutta mitä parhaitten seuraavana aamuna kun on hieman heikko happi.
Tässä ei siis kaloreita lasketa!

-------------------------------------------------------------------------------

- jotain hauskaa pastaa vajaa pussi, minä käytin Stockalta ostettua värikästä
- pieni pötkö valkosipulisalamia (saa ainkin Prismasta)
- kermaista juustoa palanen
- valkosipulimaustekurkkua 2 (tuoreita, ei purkista)
- 1 omena
- 1/2 keltainen paprika
- 1/2 punainen paprika

Kastikkeeseen:

- 1/2 majoneesia
- 1/2 kermaviiliä
- chilijauhetta
- myllystä reippassti mustapippuria
- myllystä suolaa pari-kolme kierrosta
- grillimaustetta maun mukaan

Keitä pasta al denteksi.

Kuutioi sekä salami (muista ottaa kuori pois!), juusto, maustekurkut, omena ja paprikat tasalaatuisiksi kuutioiksi.

Sekoita ainekset isossa kulhossa ja lisää joukkoon kastikkeen aineet.
Voi olla, että joudut lisäämään majoneesia tai kermaviiliä, riippuu kuinka ainekset imevät kastiketta.

Anna mielellään tekeytyä yön yli koska silloin salaatti on parhaimmillaan.
-------------------------------------------------------------------------------

Tässä tarjosin seurana siis mustaleima-tankoja sekä hanasta punaviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti