Irrotin kakun vuoastaan siten, että palettiveistä lämmitin kuumassa vedessä ja sitten pyyhin kuivaksi. Nopeasti vedin palettiveitsellä kakkua irti reunavuoasta. Tässä nopeus ja tarkkuus on valttia, että reunoista tulee tasaisen sileät eivätkä reunat rispaannu. Mutta hienosti se onnistui.
Varovasti nostin reunavuoan pois ja kakku olikin koristelua vaille valmis!
Koristeina käytin reunalla suklaanomparelleja, vuoltua tummaa suklaata sekä valkosuklaasta tehtyjä koristeita.
Tarkoituksenani oli koristella kakku paksuilla suklaalastuilla mutta sulatettu suklaa ennätti jähmettyä niin kovaksi (pidin hetken ulkona ja pakkanen teki tepposensa), että ei siitä enää lastuja saanut. Tuloksena oli siis pieniä ja ohuita lastuja mutta kauniita ovat nekin.
Sulatin myös valkosuklaata ja värjäsin sitä punaisella elintarvikevärillä. Pursotin erilaisia kuvioita ja nämä viuhkat päätyivät vielä kakun päälle. Kakku olisi ollut ihan jees ilman niitäkin tai ainakin niitä olisi voinut olla enemmän mutta tulipahan kokeiltua. Jotenkin minusta myös se elintarvikeväri lötköstytti koristeita eli ne eivät jähmettyneet kunnolla. Mutta siis, ompahan kokeiltu.
Leikattu viipale näytti sisältä sitten tältä:
Oi, kun näyttää herkulliselta, tätähän on pakko tehdä ystävänpäiväksi! Pitää lähteä sydänvuuan ostoon.. :D
VastaaPoistaMinkälaisilla väreillä värjäsit suklaata?
VastaaPoistajenni - ja se oli/on herkullista :).
VastaaPoistaUlla - värjäsin ihan nestemäisellä värillä, Kanadasta ostettuja. En tiedä oisko suomalaiset parempia. Jotenkin suklaa ei vaan jäykisty? Jäin miettimään oisko pulverilla onnistunut paremmin. Yritin myös saada mahdollisimman punaista mutta tuommoiseksi hailakan punaiseksi suklaa jäi.
Mä en ole onnistunut värjäämään suklaata, jauhemaisilla väreillä se mössö söi väriä ihan älyttömästi ja lopputulos oli aavistusken harmahtava....
VastaaPoistaHieno tuli ja on varmaan herkullista!
VastaaPoistalintu - tuosta tuli ihan ok:n väristä, tosin kaukana punaisesta. En tiedä kuinka paljon sitä väriä olisi pitänyt laittaa. Väriä se kyllä syö, sen huomasin.
VastaaPoistaTäytyy kyllä yrittää uudelleen :).
Pauliina - kiitos, tuolla sitä on vielä jääkaapissa mutta yritän nyt pitää näppini erossa :).
Tuota, tuota. Suklaan värjäämiseen ovat ihan omat värinsä. Ei onnistu noilla kaupan väreillä.
VastaaPoistaSuklaata värjätään rasvaliukoisilla väreillä, eli ei kannata tuhlata värjäämiseen muita värejä.
(No kylläpäs tuli vär-etuliitettä kerrakseen!)
Ulla - kiitos infosta.
VastaaPoistaEn ole koskaan edes miettinyt suklaan värjäämistä ennen tätä kokeilua joten en ole edes ottanut aiheesta selvää sen kummemmin.
Ajattelin tosiaan testata vähän ex-tempore.
Nyt olen siis viisaampi.
Aivan ihana moussekakku :)
VastaaPoistaMiten tuo mousse on valmistettu?
VastaaPoista