Mustikkakukko:
- 250 g voita
- 1 dl sokeria
- 4 dl ruisjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää mustikat ja ripottele sokeria reilusti päälle.
Kaulitse lopusta taikinasta kansi päälle ja pistele vielä haarukalla ilmareikiä.
Paista noin 200 asteessa tunnin verran.
Nauti heti hyvän vaniljakastikkeen kera!
En olisi muistanut tätä ihanaa jälkiruokaa ilman sinua! niin ja kiitos, että olet jälleen alkanut päivittämään blogiasi.
VastaaPoistaSiis tämä on aivan uusi tuttavuus mulle! Tosi hienon näköinen piirakka ja mielenkiinnolla pitäisi testata, jotenkin niin tulee meidän maakunta mieleen :)
VastaaPoistaUlla - kiitos! Mustikkakukko on ihan käsittämättömän hyvää...ja niitähän voi tehdä vaikka annoskukkoinakin ja nauttia myös vaniljajäden kera :)
VastaaPoistaHuomasin myös, että anoppi kyllä on tehnyt mustikoille jotain koska ihan pelkkiä sokerin kera nuo ei ole. Täytyy kysyä ja korjailla tuohon ohjeeseen mutta tuo on siis alkuperäinen ohje
Tää on niin hyvää! jätskin tai vaniljakastikkeen kera, nam.. Täytynee joku päivä tehdä. Kivan näköinenkin!
VastaaPoistanohanna - kiitos, ehkä kukkoa olisi voinut hieman koristellakin mutta minusta se ei sopinut tähän. Tässä yksinkertaisuus on kaunista.
VastaaPoistaHyvä ohje kuvien kanssa....kiitos!
VastaaPoistaTämä on niin herkullista. Aivan mielettömän hyvää =)
VastaaPoistaVesseli- niin on, pakko tehdä pian uudestaan!
VastaaPoistahyvännäköinen mustikkakukko...en ole koskaan maistanut saati tehnyt!!
VastaaPoistaIhanan näköistä... millähän noi jauhot kannattais korvata kun vaivaa toi keliakia...
VastaaPoista