Tässä viikolla teki mieli jälleen paistaa patonkeja omalla ohjeellani. Päätin tällä kertaa täyttää patongit jääkaapista löytyvillä aineilla.
Herkullisen rapsakat patongit:
- 4 dl vettä
- paketti tuoretta hiivaa
- 1,5 tl suolaa
- ripaus sokeria tai hunajaa
- vajaa desi hyvää oliiviöljyä
- vehnäjauhoja (voit käyttää myös osaksi leseitä, hiutaleita jne.)
- väliin: oliiviöljyä siveltynä+tuoretta,puristettua valkosipulia / punaista pestoa / fetakuutiota
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja oliiviöljy.
Sekoita hieman jauhoja nesteeseen ja alusta lisää jauhoja taikinaan. Lisää jauhoja ja alusta taikinaa juuri sen verran kunnes taikina alkaa irtoamaan käsistä.
Kohota taikina leivinliinan alla.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kolmeen osaan.
Kaulitse taikinapallo levyksi ja levitä täyte (jokaiselle kolmelle siis oma täytteensä). Kierrä rullalle ja nosta patonkipellille vielä hetkeksi kohoamaan.
Voit viillellä halutessasi pintaan viiltoja, minä en tällä kertaa niin tehnyt. Paista patongit patonkipellillä noin 220 asteessa niin kauan kunnes pinta saa väriä ja pohjasta sormella näpäyttämällä patonki "kumisee".
Vinkki! Jos haluat, että patongit saavat rapsakan pinnan ja käytössäsi ei ole kiertoilmauunia niin kaada paistovaiheessa uunin pohjalle kahvikupillinen vettä. Jäähdytä patongit myös peittämättä niin rapsakkuus säilyy.
Nuo fetakuutiot ihanasti pulpahtivat jo paistovaiheessa patongin pinnalta ulos. Kaikki patongit keräsivät ihastusta eikä niitä jäänyt seuraavalle päivälle :). Itse jäin koukkuun valkosipuliseen ja tietenkin feta-täytteiseen :).
Jätin sulle haasteen blogiini!!! =)
VastaaPoistaTerhi, ei mitn! En mäkään noista haasteista välitä ja sut poimin ihan kommenttejen perusteella ;D Nou hätä siis vaikket osallistukkaan haasteisiin =D
VastaaPoistaHerkulliselta näytää nämä täytetyt patongit. Onko jotenkin ensin kieritty rullalle vai mitenkä tehty?
VastaaPoistaHei Örkki - kyllä, kohotin ensin taikinan jonka kaulitsin isoksi levyksi. Levitin levylle täytteet ja käärin rullalle. Ihan kuin kääretortun.
VastaaPoistaOlisi pitänyt kääriä vielä tiukempaa koska kuten varmaan kuvista huomaat niin hieman patonki "aukesi". Mutta eipä tuo makua haitannu :)