Kun vanhempani tulivat tänä viikonloppuna vierailulle, päätin nostalgisissa tunnelmissa leipoa perinteisen lakkakakun.
Moni on kysellyt millä ohjeella teen kakkupohjat ja tämä ohje on muokkautunut parhaaksi siihen kirpparilta löytämääni alumiiniseen kakkuvuokaan, jolla paistan aina "peruskakkupohjat".
---------------------------------------------------------------------------
Lapsuuden lakkakakku
- 6 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl venhäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat sekä sokeri vaahdoksi.
Sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut jauhot + leivinjauhe. Sekoita varovasti.
Paista pohja kiertoilmauunissa noin 190 asteessa, voidellussa+jauhotetussa vuoassa, kunnes kakkupohjan reuna näyttää irtoavan vuoasta ja hammastikulla kokeiltaessa tikku jää puhtaaksi.
Täyte ja koristelu:
- vispikermaa
- lakkahilloa
- oranssia glitteriä
- Pihlaja-karkkeja
- kostutus alkoholittomalla siiderillä
Leikka kakkupohja kolmeen kerrokseen.
Kostuta pohja alkoholittomalla siiderillä ja lusikoi lakkahilloa. Omani oli anopin tekemä, kiitokset siitä! Lapa päälle vielä reippaasti vispikermaa.
Jatka näin kaikki kerrokset ja kostuta vielä kakun päällinen. Sivele pinnalle vispikermaa ja pursota haluamasi koristelut. Minä tein ihan super-iisit tähdet isolla tähtityllalla. Täydennä koristelua Fazun Pihlaja-karkeilla ja ripottele vielä pisteeksi i:n päälle oranssia glitteriä.
---------------------------------------------------------------------------
Tämän kakun koristelu on siis todella niin basic kuin olla ja voi mutta meidän perheessä tämmöinen lakkakakku on se "oikea". Mielessä kävi jos jonkinmoiset koristelut mutta päätin tehdä nostalgisen kakun, täynnä kodin tuoksua ja tunnelmaa. Ja hyvää oli :)
tuli vain mieleen että miksi leivot vanhalla alumiinisella vuoalla ja kuitenkin myyt Confetin kautta yhtä sun toista
VastaaPoistaConfetin kautta myymme ns. muotovuokia mutta jos haluan leipoa peruskakkupohjan niin se onnistuu perinteisillä pyöreillä kakkuvuoilla joita Confetin valikoimista ei löydy koska niitä on marketit pullollaan :).
VastaaPoistaConfetti myy erikoisia, teemajuhliin sopivia tuotteita. Perustuotteet jätämme suosiolla keittiötarvikeliikkeisiin sekä marketteihin.
Ja kirppareiltakin löytyy kaikkea kivaa, varsinkin vanhanaikaisia tuotteita joihin olen koukussa :).
Herkullisen näköinen/kuuloinen kakku, yleensä mansikkakakkuja tekevänä tuota täytyy kokeilla !
VastaaPoistaMinusta on ihanaa että palasit pitämään blogia, ja että sivustolta löytyy muutakin kuin jälkiruokia.
Tietty on mukava jos Confetin tuotteita näkyy välillä.. Jatka samaan malliin !
Hei Terhi, pitkästä aikaa!
VastaaPoistaKettukarkit on miun lemppareita myöskin, niitä oli aina mummolassa kun olin pieni ja nykyisinkin joskus :)
Ne on parhaita kakussa sen jälkeen, kun sokeri sulaa ja on jäljellä tahmainen marmeladi :P
Karjalanpiirakat on kyllä loistavia ja niitä pitäisi tehdä jokaisen useammin ja varsinkin meidän nuorempien sukupolvien elvyttää vanha perinne :)
Siulla taitaa pitää kiirettä Confetin kanssa :)
Onneksi kuitenkin välillä kerkeät bloggailemaan meidän iloksi :)
Itselläkin pitää töiden ansiosta sen verran kiirettä että blogi kärsii.
Hei Cebic - joo, kiirettä piisaa näin Halloweenin alla ja joulukin lähenee mutta se on näin "jouluhullulle" vain ihanaa!
VastaaPoistaHarmittaa ihan kun bloggailu ja varsinkin kommentointi on hieman jäänyt mutta parempi vähän kuin ei mitään.
Uunituoreita karjalanpiirakoita ei kyllä voita mikään! Moni muuten käyttää nykyään apuna pastakonetta kun sillä saa pohjat niin näppärästi ohkaisiksi. Minä luotan vielä puikulaan :) mutta pastakoneen hankinta on käynyt mielessä.
p.s. kettu-karkit on kyllä parasta!
Hihi :)
VastaaPoistaMie en aiemmin oikeastaan ole ollut yhtään jouluihminen ja viime joulun uhkasin viettää yksin yksiössäni, mutta nyt jo tilasin pari joululehteä ja odotan innolla, että pääsee ostamaan lahjoja, tekemään jouluruokia- ja leivonnaisia.. Pitää sitten varmaan tehdä joulu-kategoria blogiin.
Niin sitä ihminen aikuistuu ja kasvaa. Pelottavinta on kuitenkin se, että mietin jouluverhojen hankkimista, joka on miusta tähän mennessä ollut lähinnä oikeuttava syy viedä joku hoitoon...
Halloweenia taas juhlittiin pentuna ja teininä kavereiden kanssa, mutta nykyisin sillä ei oo enää mulle mitään merkitystä. Paitsi ehkä ainejärjestön kekribileet :D
Oi mikä kakku, lakka on niin hyvää. tein juuri yhtiin juhliin kolme kakkua ja niistä jäi ihan vähän lakkoja pakkaseen, nyt vaan täytyy kehittää niistä jotain :D Tällä hetkellä tekee tosin mieli vaan kettukarkkeja :) Pienenä niitä oli aina kotona, mutta harvemmin enää tulee ostettua.
VastaaPoistaliisa - postaan kohta ihanan muffiniohjeen johon voit käyttää lakat :)
VastaaPoista