lauantaina, tammikuuta 31, 2009

Runebergin tortun uudet muodot

En ole koskaan ollut mikään fanaattinen Runebergin torttujen ystävä mutta nyt kun halusin kehitellä mehevän reseptin Confetin sivuille päätin antaa tällä klassikkoleivonnaiselle mahdollisuuden :).
Ja yllätyin positiivisesti, nämä olivat "vaikka itse sanonkin" tosi hyviä!



Runebergin tortut:
  • 200g suolatonta voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta
  • 1 dl kaurakeksimurua (noin 8 keksiä hakattuna muruiksi)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 tl Amaretto-likööriä
  • vadelmamarmelaadia
Kostutus ja kuorrutus:
  • Amaretto-likööriä
  • vadelmamarmelaadia
  • tomusokeri-vesikuorrutetta (värjätty pastaväreillä vaaleanpunaiseksi)
Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.
Vaahdota pehmeä voi sekä sokerit. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksitellen.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon kuohukerman kera. Mausta takina Amaretto-liköörillä.
Lusikoi taikinaa silikonivuokaan noin 2/3 saakka. Paina jauhotetulla puhtaalla sormella kolo taikinaan ja lisää siihen vadelmamarmelaadia. Voit myös pursottaa vadelmamarmelaadin taikinaan.
Paista torttuja noin 15-18 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Anna torttujen jäähtyä ja lusikoi aikuisten torttujen pinnalle 2tl Amaretto-likööriä. Lusikoi pinnalle vielä vadelmamarmelaadia ja koristele sen ympärys tomusokeri-vesiseoksella.

6 kommenttia:

  1. Nuo muotit tekevät ruunebereistä kyllä tosi kivan näköisiä. :)
    Mie en ole vielä ehtinyt näitä torttuja leipomaan, mutta kyllähän sitä vielä onneksi ehtii..

    VastaaPoista
  2. Anonyymi11:49 ap.

    Insanity - jep, vielä on hyvin aikaa. Reseptitehtailussa on vaan pakko tehdä aina hyvissä ajoin :).
    Itse en ennen tykännyt silikonimuoteista mutta nyt jäin koukkuun....

    VastaaPoista
  3. Tosi kauniita Runebergin torttuja! Itsekin olen jäänyt silikonivuokakoukkuun,mulla on niitä aika monta jo.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi6:20 ip.

    Aikas herkullisilta näyttää ja resepti kuulostaa hyvältä. Menikö jo kaikki vai jäikö maistiaisiksi..?! :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi8:07 ip.

    Heips
    Jos ei välitä viinan mausta, niin mitä ehdotat tilalle ?
    Miksi pitää ostaa keksejä tehdäkseen jotain leivonnaista, mitä keksien tilalle ?
    Itse teen mieluummin raaka-aineista kuin esim. kekseistä.
    Hyvää runeberginpäivää sinulle ja perheellesi !

    VastaaPoista
  6. Anonyymi10:10 ip.

    Kiitos Yaelian!

    Sanna - kyllä löytyy aamuksi :), tuon tullessani!

    äiti lapsilla - voi ilman muuta tehdä ilman alkoholia, käytä karvasmanteliaromia.
    Keksejä ei tarvitse erikseen ostaa vaan periaatteessa mikä keksinmuru vaan käy...jos kaapistasi löytyy pipareita, Marie-keksejä tai vastaavia niin kaikki käy! Runebergin tortut onkin todennäköisesti saaneet aikoinaan sisäänsä kaapista löytyviä keksin- tai kakunmuruja, ohjeita on varmaan yhtä monta kuin leipojaansain :). Jos keksejä ei löydy niin korppujauho käy myös.
    Ja hyvää Runebergin päivää!

    VastaaPoista