Suklaajuustotorttu on ihanan täyteläistä ja pienikin pala riittää. Mikä parasta, tämän tortun valmistaa ilman uunia!
Pohja:
- 10 isoa digestive-keksiä (joulun aikaan kannattaa kokeilla pipareita!)
- 50 g suolatonta voita
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 2,5 dl vispikermaa
- vajaa 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan (noin 24cm halkaisija) pohjalle. Pane pohja kylmään siksi aikaa kun teet täytteen.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita juusto pehmeäksi kulhossa ja lisää joukkoon puolet sokerista, vaniljasokeri sekä keltuaiset. Sekoita hyvin.
Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi, vaahdota myös vispikerma.
Lisää juustomassaan ensin sula suklaa ja varovasti käännellen valkuaisvaahto sekä vispikerma. Kaada seos pohjan pälle.
Anna tortun hyytyä pakastimessa mielellään yön yli. Ota torttu sulamaan noin vartti ennen tarjoilua.
Voit tarjoilla tortun sellaisenaan, sulalla suklaalla koristeltuna, mansikkamelban kera tai suklaalastujen kera.
Vinkki! Uutta makua torttuun saa käyttämällä esim. kahvi- tai kermaliköörejä makuna tai lisäämällä hieman hasselpähkinärouhetta täytteeseen.
Ihana ohje ja varsinkin ilman uunia. Juuri kun on keittiöremppa menoillaan, kiitti!
VastaaPoistaTodella herkulliselta näyttää!
VastaaPoistaSuklaaleivonnaiset ovat aina herkullisia :)
Tämä on varmaan herkkua! :)
VastaaPoistaTämän tekstuurilla ja koostumuksella olisikin ihanaa härnätä nystyröitään.
VastaaPoistaOli todella herkullista!!!!!!
VastaaPoista