Tästä taikinasta leivot noin 16 herkullista sarvea.
Taikina:
- noin 10 dl vehnäjauhoja
- 300 g voita
- 4 dl kevyt maitoa
- 2/3 pakettia hiivaa
- 1 kananmuna
- 2 tl suolaa
Liuota kylmään maitoon hiiva. Lisää joukkoon rikottu kananmuna sekä suola. Sekoita jauho-voiseokseen nopeasti.
Anna taikinan levätä kylmässä noin 20 minuuttia.
Kaulitse taikina isoksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laskostele taikina kolmanneksen kokoiseksi (käännä vasemmasta reunasta 1/3 levyä vasten ja oikea reuna sitä vasten), käännä ja kauli jälleen isoksi levyksi. Laskostele jälleen. Toista tämä kaksi kertaa.
Anna taikinan levätä kylmässä vielä noin 2o minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan.
Pyöritä taikina kevyesti pallon muotoon ja kaulitse kaulimella pyöreäksi levyksi, vajaan sentin paksuiseksi. Leikkaa levy taikinpyörällä kahdeksaan osaan.
Kääri taikina rullalle aloittaen leveämmästä päästä ja taivuta sarven muotoon.
Anna sarvien kohota lämpimässä paikassa vielä noin 30 minuuttia. Voitele sarvet kevyesti vatkatulla kananmunalla ja paista noin 200 asteessa kunnes sarvien pinta on saanut väriä.
Vinkki! Sarvet voit täyttää ennen paistoa:
- hakatulla kananmunalla ja paistetulla lohella
- kinkulla ja sinihomejuustolla
- sinihomejuustolla
- aurinkokuivatulla tomaatilla, tuoreella basilikalla ja mozzarellalla
- pestolla ja mozzarellalla
- nakilla
- meetwurstilla
- poromurulla ja sinihomejuustolla
- kermajuuston siivuilla
- mustikkamarmelaadilla ja valkohomejuustolla
- erilaisilla marmelaadeilla
Kokeiltiin näitä tyttöjen iltaan ja olipa hyviä, kiitos reseptistä!
VastaaPoistaMaikki
Kyllä käy että linkität minut! :)
VastaaPoistaOi, miekin tein yhteen aikaan usein sarvia, mutta nyt ei oo tullut vuosiin tehtyä enää. Pitäskin etsiä omat vanhat ohjeet ja pistää jauhot pöllyämään! :)
VastaaPoistaSuosittelen valkosipulilevitettä, namia!
Moi Cebic - ei muuta kuin kokeilemaan!
VastaaPoistaJust mietin, että viimeistään vappuna on pakko kokeilla levitettäsi!