torstaina, toukokuuta 28, 2009

Raparperi-rahkapiirakka

Nyt on juuri oikea aika korjata raparpersatoa ja valmistaa ihanan herkullisia piiraita sekä muita herkkuja!

En muistakaan milloin olisin viimeksi tehnyt raparperipiirakkaa, joten johan oli aikakin kokeilla miltä pihamme sato maistuu :).
Päätin kokeilla pirakkaan hieman tummempaa kidesokeria sekä myös täysjyväjauhoja. Piirakka saikin hieman "ruskeamman" sävyn ja makukin oli loistava, suosittelen kokeilemaan!


Raparperi-rahkapiirakka

Taikina:
  • 1 kananmuna
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1 dl vaniljalla maustettua rahkaa
  • vajaa 1 dl pullomargariinia
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 raparperin vartta
Rahkapäällys:
  • 1 dl vaniljalla maustettua rahkaa
  • 1 dl "partaäijä-jogurttia" tai maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl ruokokidesokera
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kananmuna, rahka ja margariini. Sekoita nuolijan avulla taikina tasaiseksi.
Voitele pullomargariinilla silikonisudin avulla piirakkavuoka ja levitä taikina tasaiseksi vuokaan.
Kuori raparperit, viipaloi ne ja levitä viipaleet pohjan päälle. Valuta päälle rahkapäällys.
Paista noin 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja piirakka on kypsä.
Nauti piirakka lämpimänä vaniljakastikkeen tai vaniljäjäätelöpallon kera!

2 kommenttia:

  1. Anonyymi11:27 ip.

    juuri kaipasin raparperipiirakan ohjetta ja täältä sen löysin. Kiitos. Hyvää oli!

    t: Seija

    VastaaPoista
  2. Oikein herkullisen näköistä piirakkaa :)

    VastaaPoista