sunnuntai, syyskuuta 27, 2009

Aura-puustit

Halusin leipoa jotain uutta ja hauskaa eilen, mietin aikani kunnes päädyin lemppari raaka-aineisiin ja suolaisiin; Aura-juustoon ja sämpylöihin.
Ajattelin kokeilla korvapuustimaisia sämpylöitä ja täytyy kyllä tunnustaa, että näistä tuli suosikkejani!


Aura-puustit

Taikina:

  • 3 dl kevyt maitoa
  • 1/2 pakettia tuoretta hiivaa
  • 1,5 tl hienoa merisuolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 3 lorausta juoksevaa margariinia
  • loraus hunajaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon suola, margariini sekä hunaja. Sekoita taikinaan vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, taikinan tulee irrota sormista mutta se saa jäädä pehmeäksi.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaulitse tämän jälkeen taikina jauhotetulla alustalla levyksi, aivan kuten tekisit korvapuusteja.

Täyte:

  • pussi Aura-murua
  • 1/2 pakettia maustamatonta tuorejuustoa

Levitä nuolijalla taikinalevyn pinnalle tuorejuusto ja ripottele päälle pussillinen Aura-murua. Aura-murua voi käyttää vähemmänkin mutta minulla upposi koko pussi täytteeseen :).

Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä vinottain paloja. Paina sormella palat keskeltä kuten korvapuustit ja voitele kananmunalla. Paista noin 185 asteessa kunnes pinta saa väriä ja puustit näyttävät kypsiltä.

Nauti heti hyvän punaviinin kera tai lämmitä esim. seuraavana päivänä keiton kaveriksi. Nämä vievät kielen mennessään!

lauantaina, syyskuuta 19, 2009

Omenaleivokset

Tänä vuonna meidän kummatkaan omenapuut eivät tuottaneet kuin kourallisen omenia. Näin on käynyt joka toinen vuosi, pitäisikin pyytää joku ammattilainen katsastamaan puut josko niissä on jotain häikkää. Minulla kun ei tuota multasormea oikein löydy :).

Nämä leivokset on super-helppo ja nopea tehdä vaikka yllätysvieraille!
Leivostaikinaan löydät ohjeen täältä.

Omena-kanelikerma:
  • vaahdotettua vispikermaa
  • omena-kanelirahkaa
  • vaniljasokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Omenat:

  • kotimaisia omppuja viipaleina
  • omenamehua
  • fariinisokeria
  • vaniljasokeria tai vaniljatangon sisus
  • kanelia
  • halutessasi calvadosta pieni tujaus
Lisää kuumalle pannulle omenamehua, fariinisokeria, vaniljasokeria ja kanelia ja sekoittele kunnes fariinisokeri on liuennut. Pyörittele omppulohkoja muutama minuutti liemessä.

Ah mikä ihana tuoksu valtasi kodin!

Jos haluat niin lisää paiston aikana loraus Calvadosta makua antamaan.

Kostuta leivospohja paistinpannulla olevalla nesteellä ja pursota (tällä kertaa omat pursotinterät oli kaikki myymälässä pakissa, pöh!) tai lapa, kuten minä, leivoksen koloon omena-kanelikermaa. Pinnalle vielä omenalohkot.

Leivoksen pinnalle olisi voinut vielä tupsauttaa ripaus kanelia mutta kaikessa tohinassa se unohtui.

Vinkki! Voit paistaa leivospohjia pakastimeen, josta niitä on helppo ottaa sulamaan kun vieraita on tulossa.