keskiviikkona, elokuuta 25, 2010

Ladydinner Vespassa

Sain sydänystävän ala-asteella kotipaikkakunnalleni muuttaneesta tytöstä ja pidimme yhtä aina yläasteikään saakka. Lukiossa olimme eri luokalla ja "oikeiden opiskelujen" alkaessa tiemme erkanivat.
Mutta oikeaa ystävyyshän ei kuole. Se uinuu ja odottaa sitä oikeaa hetkeä.
Tiemme kohtasivat jälleen pk-seudulla ja nyt jo kuuden vuoden ajan olemme viettäneet ladydinneriä säännöllisin väliajoin.

Välillä käymme vain dinnerillä ja välillä illanvietto menee pikkutunneille.

Tällä kertaa valitsimme herkutteluravintolaksi Vespan Helsingin keskustasta. Me rakastamme molemmat italialaista ruokaa, jotenkin sitä vaan aina tulee valittua siihen suuntaan :).
Olin käynyt Vespassa viimeksi markka-aikaan ja muistot olivat hyvät, odotusarvo oli siis aikasta korkealla. Varasimme varuiksi pöydän etukäteen ja tarjoilija ohjasikin meidät huippupaikalle ikkunan viereen, Espan kylkeen.

Meille on muodostunut tapa aloittaa dinneri aina skumpalla, tällä kertaa tarjoilijan suosituksesta päädyimme Proseccoon. Kaunis maisema ja kylmä kuohuva, tykkään!

Viime kerrasta vuosien takaa oli jäänyt mieleeni talon Focaccia-leipä, joka ei silloin vielä Suomessa ollut mitenkään tunnettu. Nythän sitä tarjoillaan jos vaikka missä muodossa ja reseptejä löytyy laidasta laitaan.

Iltaamme ennen olin maistanut parasta Focacciaa juuri Vespassa, toki myös pikkujoulumme cateringistä vastanneen yrityksen focaccia oli herkullista. Jostain syystä en vaan ole monesta kokeilusta huolimatta saanut hyvää focacciaa aikaiseksi? Semmoista sopivan pehmeää, ihanan öljyistä ja kirpakan suolaista.
Hyvä resepti etsii kotia?

Vespan focaccia ei pettänyt. Se oli juuri niin hyvää kuin muistin.

Alkuruoaksi tilasimme molemmat härkäcarpacciota jota ryyditti dijon-sinapilla maustettu majoneesi, parmesanlastut sekä rucola. Skumppa sopi loistavasti myös tähän lihaiseen alkupalaan. Ihanaa!
Minun annokseen kokki oli kuitenkin varmaan epähuomiossa tai innostuksissaan ruopassut himpun liikaa parmesaanilastuja, koska niitä jäi lähes kourallinen syömättä. Ystävän annoksessa oli balanssi kohdallaan. Sattuuhan näitä :) ja tässä tapauksessa parempi liikaa kuin, että olisi joutunut metsästämään yksittäisiä parmesaanilastuja annoksesta. Näin valitettavan usein vaan joutuu tekemään, varsinkin salaateista.
Tarjoilija osasi asiansa ja ehdotti, että pidetäänkö pikku breikki ennen pääruokaa. Myöhän oltiin valmiina "lasketteluun" valkoviinin kera.
Pääruoaksi valitsin omena-kastanjavoilla täytettyä maissikananrintaa, marsalakastiketta ja tomaattirisottoa.
Hmm...maku oli loistava mutta-mutta. Minusta annoksessa kastike oli hieman ylimääräinen (ja ainakin sitä oli ihan liikaa), koska risotto oli sopivan kostea. Kananrintaa leikatessa omena-kastanjavoi valui suoraan kastikkeen päälle ja näin makuelämys sen osalta jäi kokematta.
Mutta kuten sanoin, annos oli suussa sulava joten söin sen mukisematta.
Miten ihmeessä minulla on jäänyt tuo marsalaviini kastikkeiden osalta täysin pimentoon? Tämä on jo toinen kerta kun ihastun siihen kastikkeessa! Asiaa täytyy tutkia.
Ystävätär tilasi itselleen revityllä ankan confitilla, ricottajuustolla ja pinaatilla täytettyjä canneloneja tomaattikastikkeessa ja yrtti-mascarponevaahtoa.
Tyytyväinen ilme eli hyvää taisi olla!
Suosikkini mascarponijuusto sopii hyvin myös ruoanlaittoon ja täytettyihin canneloneihin ihastuin taannoin niitä ensimmäistä kertaa kokatessani...hups! resepti onkin jäänyt postaamatta :). Täytyy kaivaa reseptilaatikkoani ja postata se pikaisesti!
Jälkiruoaksi päädyin jälleen omaan suosikkiini crème bruléehen raparperilla. Eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Nautinnollista.
Mieltä jäi kyllä vielä kutkuttamaan, että olisikohan talon tiramisu ollut hyvää?....minun "tiramisu-asteikolla" mitattuna. Ensi kerralla sitten.

Vespa ei pettänyt!
Ilta oli ihana, juttua riitti ja eihän me ihan suoraan kotiin päästy vaan alakerrassa oli pakko nauttia vielä kylmät Limoncellot (postausta tästä piakkoin!) ja taisihan siinä mennä skumppalasitkin....


...ja kun Teatterin terassi sattui kotimatkan varrelle niin pyysimme pitkät ja ei-makeat drinkit.
Saimme talon Ultimate Mojitot, jotka kyllä olivat pettymys. Mitä ihmettä kurkun palat tekevät drinkissä? Liian terveellistä :).
Ei mennyt kuitenkaan pikkutunneille, ihan :). Ensi kertaan!
p.s. kuvat otettu iPhonella, joten laatu ei ole ihan priimaa :)

2 kommenttia:

  1. Kaisla11:03 ap.

    Kokeile hellapoliisista löytyvää focaccian ohjettta, mun mielestä se resepti on paras! Tosin teen sen kaksin kertaisena yhdelle pellille, tulee ihanan muhkea.

    http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/suolaiset-leivonnaiset/focaccia.php

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kaisla!
    Itse asiassa Hellapoliisi on tuttavani, joten pöhkö minä kun en älynnyt häneltä kysyä vinkkiä :).
    Metsästys jatkukoon!

    VastaaPoista