perjantaina, tammikuuta 14, 2011

Kinkku-juusto toast

Jenkeissä asuessamme meillä oli tapana tehdä viikolla aina keittoa; tomaattista, kasvis- tai porkkanakeittoa. Keiton seuraksi söimme usein paahdetun leipäkolmion tai täytetyn bagelin.

Kun palasimme kotimaahan, etsin pitkään hyvää voileipägrilliä. Minun voileipägrillissä pitää olla tietenkin kunnon parilatasot sekä portaaton säätö grillauskohteen korkeudesta riippuen. Jenkeissä Target -tavarataloissa (ihana, milloin tulisi Suomeen!!) oli loistava valikoima mutta perus Wal-Mart:sta löytyi myös voileipägrillejä mutta usko meinasi hiipua hyvän löytymiseen Suomesta.
Kiitos Jamie Oliver, sopivan kokoinen grillisysteemi löytyi ja on palvellut nyt muutaman viikon loistavasti!

Kinkku-juusto toastit:
  • 4 palaa mahdollisimman isokokoista paahtoleipää
  • 4 siivua oman makusi mukaista kinkkua
  • 2 siivua cheddar-juustoa
  • punasipulin ohuen ohuita siivuja
  • majoneesia
Jos haluat toasteista näyttäviä niin leikkaa paahtoleipien reunat pois.
Sivele majoneesia jokaisen palan pinnalle makusi mukaan.
Aseta kaksi kinkkusiivua, juustosiivu sekä punasipulin siivut paahtoleivän päälle ja aseta kansi päälle. Näin Sinulla on kaksi toastia. Jee-ee :).
Paahda noin 1,5 teholla niin kauan kuin pinta saa kunnolla väriä. Leikkaa toastit kolmioiksi ja tarjoile keiton kera tai viikonloppuna upota toast suuhusi hyvän viinin siivittelemänä ;).
Vinkki! Alkuruoaksi keiton kera tämä annos riittää neljälle - yksi kolmio per keittoannos! Jaksaa sitten sen pääruoankin!
mutta hmm...toisaalta näitä voi paahtaa ison keon esim. aikuisten juhliin!

1 kommentti:

  1. Laitahan kuva siitä grillistäkin.
    Meillä on ihan karvalakkimalli, odottelen, että menis rikki....

    VastaaPoista