torstaina, maaliskuuta 17, 2011

Kana-nuudeliwok

Meidän poppoon yksi lempiruoka on kana-nuudeliwok ja teen sitä aikasta usein. Käytän aina tuoreita kasviksia maun mukaan mutta tässä taannoin kokeilin jotain pakkasaltaasta noukittavaa valmispussia ja jäipä viimoiseen kertaan...vetisiä, nuhjuuntuneita ja mauttomia vihanneksia.
Minä ainakin näen vaivan pilkkoa kasvikset tuoreista ja eihän se loppupeleissä vie edes paljoa aikaa! Ja viikonloppuisin pilkon monesti kasvikset aamusta kulhoon valmiiksi niin mikäpä siinä on illalla wokatessa :).

Tästä annoksesta syö 4-6 riippuen syöjistä...meillä kolmen hengen taloudessa jäi kaksi annosta seuraavalle päivälle.

Kana-nuudeliwok:
  • 1 keltainen suippopaprika
  • 1 punainen suippopaprika
  • 3 banaani-salottisipulia
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • purkki viipaloituja vesikastanjoita
  • pieni paketti tuoreita sokeriherneitä
  • 2 isoa porkkanaa suikaloituna
  • purkki kookosmaitoa
  • maun mukaan makeaa chilikastiketta
  • 4 maustamatonta broilerin filettä
  • grillausmaustetta
  • vichyä
  • 250 g munanuudeleita
  • oliiviöljyä paistoon
Ota broikun fileisiin väri pintaan pannulla oliiviöljyssä. Ripottele molemmille pinnoille grillausmaustetta (mä tiiän, että tuo grillausmauste on niin mielikuvituksetonta ja 80's mutta siinä on just sopiva maku maustamaan broikku, joten toimii!), lisää pannulle vichyä ja hauduta kypsäksi. Lisää välillä vichyä.
Näin saat broikun fileistä ihanan pulleita ja pehmeitä. Nosta pois pannulta, anna jäähtyä vähän ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.

Suikaloi suippopaprikat ja banaani-salottisipuli.
Kuumenna oliiviöljy wok-pannussa ja lisää joukkoon paprikat, sipuli sekä puserrettu valkosipuli.

Wokkaa vihanneksia kunnes paprika hieman pehmenee.

Valuta vesikastanjapurkista vesi pois.
Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä ohuita lastuja koko porkkanan pituudelta.

Ropsauta muiden kasvisten sekaan vesikastanjat, porkkanan siivut sekä sokeriherneet. Oi mikä väri-ilotulitus tuoreilla kasviksilla, tämä jos mikä herättää jo ruokahalut!

Minä lisään tässä loppuvaiheessa sokeriherneet, koska haluan että niihin jää kunnon purutuntuma. Samaten vesikastanjoihin....ne rouskuu ihanasti suussa kun eivät ole liian kypsiä!

Laita vesi kiehumaan kattilaan ja keitä nuudelit, noin 2-3 minuuttia. Siivilöi vedestä. Saavat olla vielä hieman raakoja, koska ne kypsyvät vielä wokatessa!

Wokkaile muutama minuutti kasviksia ja lurauta joukkoon kookosmaito.
Anna koko hässäkän poreilla hetki, mausta suolalla ja makealla chilikastikkeella. Nakkaa joukkoon broikun viipaleet ja anna poreilla.

Lisää joukkoon valutetut nuudelit, anna poreilla hetkonen ja kana-nuudeliwok on valmis!

Yleensä lisään tuoretta chiliä mutta meidän pikkumies ei ole ihan niin tulisen ystävä, joten kokeilemme & lisäämme sitä pikkuhiljaa. On ollut hyvä aloittaa tuosta makeasta chilisoossista mutta pikkuhiljaa lisäämme tulisuutta :).

Nauti kana-nuudeliwok heti tuoreen naan-leivän kera.

Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti