lauantaina, huhtikuuta 23, 2011

Pääsiäisfiiliksiä ja pitkän perjantain dinner

Pääsiäinen on kyllä ihanaa aikaa kun on pitkät vapaat ja aikaa rentoutua...mikä minulla = valmistaa ajan kanssa jotain ihanaa ruokaa pitkän kaavan mukaan!
Meillä poika halusi lähteä mummolaan pohjoiseen, joten jäätiin ihan kaksin...tai no karvakorvan kanssa kolmin :).

Mietin aikani mitä sitä loihtisi, jotain erilaista ja semmoista mitä aikoihin ei ole tullut tehtyä. Mies toivoi tietenkin lammasta mutta minä hieman haroin vastaan, koska en ole koskaan saanut hyvää sellaista. Muutama vuosi takaperin yritin tehdä lammasta yrttikuorrutuksella mutta en minä saanut syötyä, vieraat kyllä kehuivat kovin.
Ajattelin nyt kuitenkin, että onhan se uusi yritys otettava ja annettava viimoinen mahdollisuus "amikselle", kuten olen kuulemma lapsena lammasta kutsunut :).

Käytin torstain aamupäivän suunnitellen menua. Surffasin netissä, kaivoin reseptikätköni Pääsiäisen osalta esiin, selailin tuoreimpia lehtiä ja mietin....ja siitähän se jälleen alkoi hahmottumaan se menu.

Pitkänä perjantaina halusin tarjota alkuun kuohuvaa parsakeittoa ja parmesaanikeksejä, pääruoaksi lampaan karetta, valkosipuliperunaa, punaviinikastiketta, kokonaisia valkosipuleja sekä hunaja-rosmariiniporkkanoita sekä jälkiruoaksi mansikoita & viinirypäleitä zabaglionen kera.

Tässäpä kuvia ja tunnelmia sekä sisustusfiiliksiä!

Heti aamusta laitoin kareet marinoitumaan, siinäpä ne köllötteli koko päivän ennen grillausta.

Minä rakastan kattaa ja suunnitella värejä & teemoja. Aikaisemmin keltainen ei ole ollut minun väri mutta jotenkin tänä keväänä sitruunankeltainen on kiehtonut kovasti! Vaaleanpunaiset tulppaanit ovat saaneet väistyä keltaisten tieltä ja uusi pöytäkin sai päälleen ihanan Kristiina Isolan suunnitteleman Kukkura -kuosisen Marimekon pöytäliina jonka hankin vuosia sitten. Minulle kuosi tuo mieleen miljoonia pääsiäismunia :).
Niin ja minä rakastan Marimekon kankaita ja pöytäliinoja löytyy jos jonkinlaista....ja taas tekisi mieli hankkia joku uusi kun onhan meillä kohta uusi kotikin :) ja Maija Louekarin Kaiku kutkuttaa mieltä. Ja onhan Marimekko ajaton! Olen jo vuosia sitten kyllästynyt Unikko-teemaan mutta enhän minä raaski heittää pois niitä pöytäliinoja, liinavaatteita jne. koska joskushan ne taas innostavat, jos ei minua niin ehkäpä tulevaa miniää....


Meillä herkutellaan Pääsiäisenä suklaamunilla, Kinder on minulle se ykkönen! Toisaalta olen aina tykännyt Lindt:n ihanan värikkäistä suklaista ja tänäkin vuonna nappasin Stockan herkusta parit erilaiset käärepaperissa olevat suklaat mukaan. Joka vuosi puput ja tiput houkuttelevat, tässä olisi suomalaisilla suklaavalmistajilla opin paikka koska maulla he peittoisivat helposti eurooppalaiset kilpailijansa!
Ihanan vihreän Mariskoolin sain puoleen hintaan Cittarin kampanjasta! Semmoisia lisää sekä erikoisvärejä, pliis :).


Ja jos jouluna ostan uuden Aarikan tontun niin Pääsiäiseksi ostan aina uuden pupun taikka tipun. Tänä vuonna vaan homma unohtui, joten ensi vuonna saan ostaa kaksi...ellen eksy ensi viikolla outlettiin shoppailemaan :)...ja näköjään pääsiäismunat on unohtuneet kuvasta!


Narsissikausi käynnistyi meillä jo kuukauden päivät sitten ja narssisseja onkin ollut sisällä ja ulkona. Harmi vaan kun sisällä ne kasvavat pituutta kastelematta niin nopsaan että eipä ne viikoa pidempään kaunistuta. Olisin saanut kyllä hyvät määrät sipuleita säästämällä ne mutta näin muuton kynnyksellä en niitä viitsinyt alkaa säilömään.


Ja sitten kokkailemaan...Cava kylmässä, joten siitä on hyvä lähteä :).


Alkuruokaa tehdessä huomasin, että minulla ei ole kunnon keittolautasia! Alkukeitto saa olla pienehkö, joten iso lautanen ei tullut kyseeseen joten ainut mitä keksin oli Iittalan Ultima Thulen jälkiruoka-astiat. Rakastan tätä sarjaa vaikkakin se on minusta hieman talvinen.


...ja se erittäin kuiva Cava pääsi jääkylpyyn cooleriin...


Parsakeiton kaverina tarjoilin parmesaanikeksejä, jotka olivat kyllä aikasta tuhteja!
Eikä tietenkään kuvaus onnistunut kuten halusin. Parsan nuput upposivat keittoon, joten se siitä :). Onneksi Cavan pikkukuplat sentään näkyvät!


Miulla oli täysi tohina päällä pääruoan suhteen, joten mies sai kunnian asetella osan annoksesta. En ota siis vastuuta porkkanoiden asettelusta :)...ja se kokonainen valkosipulikin jäi kuvausvaiheessa jonnekin? Enkä tietenkään ensikertalaisena saanut kareita kauniisti "lehtikuvatyyliin" pystyyn. No joo, oisin saanut vaan sitten ruoka olisikin ollut jo kylmä.
Ainiin! Että tykkäsinkö? Voi pojat...söin riemulla lammasta, joka oli hyvvää. Vaikka itse kehunkin ja nyt saan kyllä kehuakin. Reseptiä tulossa.


Jälkiruoaksi pilkoin ulkomaisia mansikoita, tuoreita kuitenkin sekä viinirypäleitä. Päälle kiehautin marsalaviinillä kruunatun zabaglionen...ai että oli pitkästä aikaa hyvvää!


Nyt on osa Pääsiäistä takana mutta vielä muutama lomapäivä edessä ja kaikista näistä ruoista on reseptit tulossa piakkoin! Ensin varmaan postaan mökkifiiliksiä kun ensi kertaa talven jälkeen tontille ryntäämme huomenissa.

Ihanaa ja herkullista Pääsiäistä kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti