Viikkasin ja ripustelin pyykkiä, pyyhin pölyjä, luin lehtiä ja päätin leipoa treeneistä saapuville miehille korvapuusteja. Pitkästä, pitkästä aikaa!
Korvapuustit:
- 2,5 dl sinistä maitoa
- vajaa 25 g tuoretta hiivaa
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 100 g voita sulatettuna
- 2 rkl kardemummaa
- vehnäjauhoja
- väliin sulaa voita, sokeria ja kanelia
- voiteluun kananmuna
- pinnalle raesokeria
Lisää joukkoon sokeri, suola, kananmuna sekä kardemumma. Lisää joukkoon jauhoja ja alusta taikinaa.
Lisää voi ja lisää jauhoja kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Pullataikinan pitää olla pehmeää, että saat pehmeitä pullia joten ole varovainen jauhojen kanssa.
Itse teen nykyään pullataikinan Kenwoodillani, joten siinä vaiheessa kun taikina irtoaa kulhosta ja tarttuu taikinakoukkuun sekä sitä nostettaessa nätisti valuu alas tiedän sen olevan valmis. Pehmeää mutta juuri sopivaa!
Anna taikinan nousta puolisen tuntia.
Kaulitse taikina levyksi, levitä pinnalle voita, sokeria ja kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi.
Anna kohota pellillä vielä vartin verran liinalla peitettynä.
Minun puustirivi odottelee voitelua ja raesokeria!
Paista noin 180 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.
Nami! Lämpöiset korvapuustit vedin juuri ulos uunista kun miehet saapuivat treeneistä. Eteisestä jo kuulin pikkumiehen hihkuvan "täällä tuoksuu pulla"....ja äkkiä maitoa laseihin ja korvapuustien kimppuun.
Tästä pienestä taikinasta jäi vielä huomisellekin ja sain myös vähän pakkaseenkin.
Eilen illalla taivas oli upean pinkki sekä violettinen. Oli pakko napata parvekkeelta kuva!
Kynttiläkausi on myös alkanut jo aika päivää sitten :). Järvenpääläisestä Villa Onnelista löysin keittiööni juuri sopivan juustoraastinlyhdyn, jossa aukot ovat sydämiä. Ihana!
Tästä voi pian joulun odotus alkaa...vaikka ensin juhlitaan Halloweenia!
Ihanaa lauantaita <3
Laitatko oikeesti noin paljon kardemummaa?
VastaaPoistaJuu, minä olen vähän koukussa kardemummaan :) ja sitä pitää olla pullataikinassa paljon. Eli vähentää voi!
VastaaPoistaTykkään myös kovasti kardemumman mausta, mutta en ole koskaan rohkaistunut likikään noin paljoa; kokeilen seuraavalla kerralla!
VastaaPoista