Taannoin muistelin, että teimme kotitaloustunnilla pieninä lämpöisiä leipiä joiden päälle lapoimme juusto-kananmunaseosta. Tämä mielessä lähdin kokeilemaan ja hyviähän näistä tuli.
Voisin kuvitella syöväni näitä myös syys- tai talvi-illan pimetessä mökillä kynttilöiden ja takkatulen loimussa reippailupäivän päätteeksi, nam! Näen niin jo itseni mökillä...kun vaan mökki olisi jo valmis...
Tarjoilisin leivän per nenä, kylkeen ison kasan vihersasalaattia vähän keventämään ja lasin hyvää punaviinia. Jos kevennys ei kiinnosta niin unohda se salaatti ja haukkaa leipää :)
Tuhdit iltapalaleivät:
- vaaleaa, tiivistä leipää siivuina (esim. maalaisleipä)
- kostutukseen Frank's Red Hot soossia
Täytteeksi sopii periaatteesa mikä vaan, vähän kuin pizzaa täyttäisi mutta minä laitoin
- ohuen ohutta herkkupalvikinkkua pikku paloiksi kuutoituna
- Aura-juustoa muruna
- punasipulia hakattuna
- ananaspaloja
- majoneesia
- suolaa
- mustapippuria
Juusto-kananmunaseos:
- kananmunaa (1 riittää kahden leivän päällysteeksi)
- vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental)
En käyttänyt tähän enää itse mausteita koska Emmental on aika suolaista ja maustoin täytteen jossa Aura-juusto tuo myös suolaisuutta.
Suolan kanssa kannattaa ollakin tarkkana, sitä kun ei pois saa!
Valmista täytteet ja ripottele leipien pinnalle Frank's Red Hot-soossia maun mukaan. Soossi tuo ihanan kicksin leipiin!
Levitä täyte leipien päälle ja lapa päälle juusto-kananmunaseos.
Paista noin 200 asteessa kunnes leipien pinta on saanut kauniin kullan keltaisen värin.
On muuten ihania jääkylmän sinisen maidonkin kera ja sopiihan nämä alkupaloiksikin sekä sunnuntain aamupalaksi :).
Ja heti tuli mieleen, että ihanan täyteläinen cheddar-juusto sopisi loistavasti näihin...seuraavaksi kokeiluun...Ihanaa sunnuntaita kaikille lukijoille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti