lauantaina, helmikuuta 11, 2012

Suklaa-kookoskierrepullat

Meillä tykätään peruspullasta. Ja korvapuusteista. Ja laskiaispullista....ja kaikista pullista :).
Nämä suklaiset koookoskierteet tai suklaa-kookospullat (hyvällä pullalla on monta nimeä) ovat miesväen suosikkeja, jo toisessa sukupolvessa!

Äitini bongasi reseptin näihin vuosikymmeniä sitten jostain lehdestä, resepti on tosin käsissäni elänyt ja muokkaantunut mutta aah, niin hyvä!
Ensimmäisen kerran leivoin näitä blogireseptiksi yli viisi vuotta sitten, joten onhan jo aika blogata uudelleen ja muistuttaa näistä herkuista.

Pullataikina:
  • 2,5 dl punaista maitoa
  • vajaa 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 kananmuna
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 rkl kardemummaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
Valmista pullataikina, tee siitä mahdollisimman pehmeä säätelemällä jauhojen määrää.
Anna kohota lämpimässä.

Täyte:
  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 pussia Taloussuklaarouhetta
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. 
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.

Lisää voi-sokerivaahtoon keskenään sekoitetut jauhot.
Kauli taikina levyksi.
Lapa pinnalle täyte (ilman suklaarouhetta) ja levitä se tasaisesti.
Ripottele pinnalle suklaarouhe.

Kääri rullalle ja leikkaa noin 2 cm levyisiä paloja.
Aseta palat pullavuokiin, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista noin 185 asteessa kunnes pinta saa väriä ja pullat ovat kypsiä.
Nauti heti kylmän maidon kera!

1 kommentti:

  1. Pitää tehdä ensi leivonta kerralla satsi näitä, kuulosti ihanalle yhdistelmälle tuo kookos ja suklaa.

    VastaaPoista