torstaina, huhtikuuta 05, 2012

Pizzapatonki

Ihanaa, nyt alkoi pääsiäinen!
Vietin eilisillan suunnitellen menut kaikille lomapäiville ja tänään hurahtikin parituntinen Tammiston Cittarissa ruokaostoksilla :). Aah, niin nautin vaikka muitakin oli liikkeellä.

Tänään söimme valmissalaatit ja juuri sytytin takkaan tulen jotta illalla paistetaan makkarat.
Mietin samalla mikä herkku sopisi hyvin tähän pääsisäisen aloitukseen reseptiarkistostani ja mieleen muistui viime keväänä paistamani pizzapatonki joka jäi jostain syystä bloggaamatta.

Tämä on juuri sopiva herkku illan Master Chef -tuokiolle sekä pääsiäisen aloitukseen ja valmistuukin nopsaan!

Pizzapatonki:
  • patonkitaikinaa annos
  • basilikasilppua
  • tomaattikastiketta
  • mozzarellajuustoraastetta
  • meetwurstia
  • punasipulia kuutioina
  • ananaspaloja



Valmista patonkitaikina ja lisää joukkoon basilikasilppua. Antaa muuten kivasti makua!

Anna taikinan kohota ja kaulitse levyksi jauhojen avulla.
Levitä päälle tomaattisoossi sekä täytteet. Kääri rullalle kuten kääretorttu.

Nosta rulla patonkipellille ja paista noin 180 asteessa kunnes pizzapatonki on saanut väriä. Voit myös kopauttaa pizzapatongin pohjaa, kypsää on jos pohja kumisee :).


Nauti heti lämpöisenä mutta nämä kyllä maistuvat kylminäkin!

Tästä annoksesta tuli kaksi patonkia ja laitoinkin toiseen täytteeksi kinkkusiivuja, Aura-juustomurua sekä ananasta. Näihinhän käy täytteeksi ihan samat täytteet kuin pizzaankin ja jos jääkaapista löytyy juuston kannikoita niin nekin kannattaa hyödyntää.

Vinkki! Pizzapatonki sopii loistavasti myös esim. valmistujaisten herkkupöytään. Leikkaa pieniksi annossiivuiksi!

Meillä rauhoitutaan nyt pääsiäisen viettoon mutta paljon bloggauksia on luvassa koska aion kokkailla & leipoa koko viikonlopun!

Ihanaa pääsiäistä kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti