maanantaina, elokuuta 06, 2012

Isännän lohivoileipä

Meillä on ollut tapana käydä hää- ja merkkipäivinä miehen kanssa kaksisteen ytimessä Strindbergillä aamupalalla siinä katutason kahvilassa mutta nyt viime vuosina se on jäänyt.
Mies tilasi aina itselleen tietynlaisen lohivoileivän joka piti sitten tietenkin tuunata kotiolosuhteisiin herkkuhetkiin.

Tänä vuonna hääpäivänämme halusin tehdä miehelle lohivoileivän ja tällä herkulla taatusti sulatat oman mielitiettysi sydämen ;).

Isännän lohivoileipä:
  • punasipulia
  • öljyä/voita
  • balsamiviinietikkaa (yhteen sipuliin ehkä 1 rkl)
  • hunajaa (yhteen sipuliin ehkä 1 rkl)
  • suolaa
  • ruisleipää
  • Philadelphia-tuorejuustoa
  • rapeaa jääsalaattia
  • kylmäsavulohta
  • ruohosipulia
Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi ja paista öljyssä tai voissa maun mukaan muutama minuutti. Kun sipulit alkavat pehmenemään lisää joukkoon suola, balsamiviinietikkaa loraus ja hunajaa.
Yhdestä sipulista tulee 3-4 neljään voileipään sopiva määrä mutta jos himoitset tätä herkkua niin ei riitä kuin kahteen.

Sipulihöystön voi maun mukaan käyttää lohileivän päällä joko lämpöisenä tai kylmänä. Meillä sipulihöystö jäähtyy sen aikaa kun kasaan lohileivän.

Meillä käytetään yleensä näihin lohivoileipiin miehen herkkua, jälkiuunileipää. Se on kuulemma sopivan sitkeää.

Voitele leipäsiivu runsaasti Philadelphia-tuorejuustolla, päälle rapeaa jääsalaattia, ohuita siivuja kylmäsavulohta maun mukaan sekä päälle sipulihöystöä. Koristele vielä ruohosipulilla.
Tarjoile heti kahvin kera, myös skumppa toimii loistavasti kyytipoikana!

Lohivoileipä on näyttävä tarjottava erilaisiin juhliin. Jos et halua isoja voileipiä niin käytä silloin pieniä ruiskuppeja joihin kasaat voileivän. Tuorejuuston voi myös pursottaa kuppiin ja kasata täytteet päälle.
Aivan ihania myös alkupaloina kesäjuhlissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti