Nyt kun taas arki ja työt ovat koittaneet niin kovin ihmeellisiä ruokia ei jaksa eikä ehdi tehdä arkipäivinä. Nopeus on valttia, herkullisuutta unohtamatta.
Muistin joskus nähneeni jossakin lehdessä ohjeen tortillavuokaan, oli varmaankin Valion mainos. Muistin ohjeen sinne päin vaikkakin tein omat muutokseni mausteiden ja juuston suhteen, tietenkin :). Tämä ruoka syntyy kyllä käden käänteessä ja lapsetkin tykkää!
Juustoinen tortillavuoka:
- paketti isoja tortilloja
- 400 g nauta-sikajauhelihaa
- 1 keltasipuli pieneksi hakattuna
- 2 valkosipulin kynttä puristettuna
- oliiviöljyä
- kourallinen tuoretta basilikaa
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tölkki (400g) tomaattimurskaa
- 1 prk ruokakermaa (noin 2,5 dl)
- noin 150 g emmental-edam tai edam-mozzarella tai mozzarella raastetta.
Kuullota sipulihake oliiviöljyssä ja lisää jauheliha. Paista kypsäksi.
Lisää tomaattimurska, kerma ja mausteet. Anna kiehahtaa ja poreilla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Vuoraa reunavuoka tai uunivuoka leivinpaperilla, näin estät kiinni tarttumisen. Lado vuokaan ensin kastiketta, sitten tortillalevy, kastiketta, tortillalevy jne. Ripottele väleihin sekä pinnalle juustoraastetta.
Paista noin 220 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Syö sellaisenaan kuten me tällä kertaa mutta raikas salaatti tai raaste kyllä kruunaa aterian!
Tämän arki-illan pelastuksen osaavat myös lapsoset valmistaa, kun autat hieman :). Ja tuunatahan voi esim. tonnikalalla, kanalla tai Aura-juustolla. Hieman potkua saat käyttämällä salsa-kastiketta tomaattisoossin sijasta. Aijai, täytyykin kokeilla kana-auraista tortillavuokaa!
Niin ja illanistujaisiin pala tortillavuokaa menee ihan piirakan asemasta, kokeileppa.
Ai että - sinä olet tehnyt tuota! Tuo on tosi herkkua - joskus olen tehnyt ja nyt en muutamaan vuoteen ... voi olla, että meillä on tortillavuokaa perjantaina:D
VastaaPoistaTortillavuoka on herkkua! Meillä ei olekaan tehty sitä hetkeen, mutta tortilloja ollaan kyllä syöty melko usein :-) Tätä voiskin tehdä taas seuraavaksi!
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta! Tein juuri, maustoin jauhelihan taco-mausteseoksella. Herkkua!
VastaaPoistaOlen nähnyt samanlaisia ohjeita useissakin lehtisissä, mutta nämä sun kuvasi ovat kyllä niin herkullisen näköisiä, että pakko kokeilla!
VastaaPoistaT.maarit
Kiitos! Resepti on tosiaan muistaakseni Valion mainoksesta bongattu ja muokkasin meille sopivaksi.
VastaaPoistaKiitos Ope maustevinkistä, täytyy kokeilla ja varmaan ensi viikolla taas tehdä :)