torstaina, joulukuuta 20, 2012

Ruissydämet

Leivoin eilen karjalanpiirakoita ja niinhän siinä kävi että ruistaikinaa jäi yli kun edellisenä päivänä keittämäni riisipuuro loppui.
Mietin hetken että mitäs nyt ja päätin tehdä ruissydämiä. Eihän hyvää, vaikkakin niin simppeliä taikinaa voinut heittää hukkaan.

Kaulitse ruistaikina noin 0,5 cm:n levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita.
Minä päädyin sydämiin. Tähti -kuvio oli ensin mielessäni vaan en löytänyt sopivaa, suupalan kokoista muottia kotoa. Jälleen...suutarin lapsella ei ole kenkiä :).

Paista sydämet noin 175 asteessa kunnes saavat kauniin värin pinnalle.
Säilö ilmatiivissä rasiassa jotta rapsakkuus säilyy.

Minä aioin pursottaa näiden pinnalle sekä lohi- että poromoussea joulun pyhien aikaan. NAMI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti