torstaina, tammikuuta 24, 2013

Lämpimät voileivät

Meillä syödään ympäri vuoden usein lämpimiä voileipiä. Joskus suunnittelen ihan varta vasten maukkaat leipäset mutta hyvin usein iltaherkku syntyy niistä aineksista mitä jääkaapista tai säilykepurkista sattuu löytymään.

Lähes aina teen lämpimät voileivät hieman jo kuivahtaneisiin ruisleipiin mutta esim. tänään käytän jo parhaan päivän nähneen ranskanleivän.

Meillä lämpimiin voileipiin laitetaan yleensä:

  • soossiksi makua antamaan Frank's Red Hot-kastiketta
  • kinkkusiivuja tai purkkitonnikalaa
  • ananaspaloja
  • sipulin siivuja
  • Aura-juustoa
  • Oltermannin siivuja
Sivelen leivän hieman tulisella soossilla, ladon kinkkua tai tonnikalaa kuten tässä....

...päälle ananasta, sipulia ja Aura-murua...
...ja koko komeuden kruunaa nätit siivut Oltermannia.
Ihan kuin nuo siivut syleilisivät leipiä :)
Aijai! Ja sitten kuumaan uuniin, kiertoilmassa semmonen 220 astetta ja sen aikaa kun juusto sulaa ja ruisleivän reunat saa vähän väriä.

Näiden kannattaa muuten antaa hetki jäähtyä. Nimimerkillä "kitalaen polttanut" :).

Lämpivät voileivät ovat kyllä arkiherkkua ja hävikkiherkkua parhaimmillaan! Oltermannin syleilyyn kun voi upottaa vaikka mitä tähteitä.
Tehdäänkö teillä näitä ja millä täytteillä?

Tänään ajattelin Master Chef herkuksi kokeilla niiden ranskisten päälle meetwurstia ja mozzarellaa, niitä kun sattuu jämät jääkaapista löytymään, nami!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti