Viime vuonna (hassua kirjoittaa noin, hih!) otimme uuden vuoden vastaan ystäväperheemme luona. Kun tämä koko joulukuu meni flunssan kourissa ja joulun aika pahimmassa ever, oli kyllä ihanaa päästä valmiiseen pöytään!
Eikä tarvinnut jännittää sapuskoja, ystäväperheen pää kun sattuu olemaan loistotason kokki!
Emäntä kaatoi laseihin shampanjaa......ja isäntä toi upeat keittiön tervehdykset; paahdetun leivän päällä tuorejuustoa, kampasimpukka ja mätiä. Sitruunan pikkuruisesta biitistä sai puristaa vielä juuri sopivasti happoa.
Nami, kyllä herätti ruokahalun!
Niin ja aika vihreänä kateudesta ihastelin Jamien tarjoilulautoja joita olivat ostaneet kaksin kappalein Lontoon reissultaan :).
Isäntä oli sytyttänyt upeita jätkänkynttilöitä...
...ja niiden loimussa istuttiinkin alku- ja pääruoan välillä.
Alkuruoka, samettisen pehmeä porokeitto jäi kuvaamatta mutta ei sitä aina ehdi jokaiseen hetkeen :).
Niin ja ennen pääruokaa saimme myös keittiön tervehdyksen, täydellisesti kypsytetty palanen lampaan karetta pirparjuurisoossilla. Oijoi...
Pääruokana isäntä tarjosi erilaisia kasvisvartaita,
itse tehtyjä ranskalaisia,
itse tehtyjä kebakkoja, kanavartaita,
rapuvartaita, perunasalaattia aurinkokuivatulla tomaatilla, coleslawia, foccaciaa sekä erilaisia soosseja.
Mies rakastui piparjuurisoossiin, minä tietenkin Aura-soossiin ja toimii muuten ranskalaisten kera!
Ja pitkään jutusteltiin coleslawista! Niin helppoa, edullista ja erittäin hyvää lisuketta aterialle kuin aterialle ja toimi loistavasti buffetpöydässä. Pitäisi tehdä useamminkin!
Illan kääntyessä jo vuoden vaihtumiseen poksauttelimme muutaman raketin. Minun suosikkejani oli tietenkin perusretrot tulivuoret ja perhoset. Tankkeja metsästin ympäriinsä vaan eihän niitä löytynyt mistään, pöh :(
Pikkuväelle sädetikut on olleet aina kohokohta, pikkumies sytyttää omansa.
Vuoden vaihtumista juhlittiin jälleen hyvän ruoan, juoman & seuran merkeissä. On se vaan ihanaa omistaa ystäviä jotka jakavat herkuttelun riemun :).
Ja mitä uuden vuoden lupauksiin tulee niin en. En tehnyt niitä.
Minulle riittää että selviän kunnialla, kohtuu terveenä ja aitona ihmisenä ensi vuodenkin. Se riittää minkä ehdin tekemään kunhan sydämellä sen teen.
Ajattelin kyllä tosin tutustua kameraani tarkemmin, nyt viimeiset otokset manuaalilla eivät ole miellyttäneet sinnepäinkään. Aah, että on hankalaa säätää aukkoja ja valoja tämmöiseen aikaan vuodesta.
Paneudun myös blogiini enemmän, laitan uuden firman perustuspaperit vihdoinkin eteenpäin, kokkaan & leivon ja nautin elämästä! Eiköhän se riitä ;)
Ihania lupauksia, kamera on minullekin utopiaa, jotenkin vaan tuntuu, että ei ole aikaa eikä taitoa alkaa opiskelemaan nimimerkillä aina automaatilla.
VastaaPoistaJa teidän ruoat näyttää herkullisilta!
Noi herkut on niin hyvän näköisiä, oi nam!! :-)
VastaaPoistaJännä tuo uusi vuosi 2012...
VastaaPoistaIhania, varsinkin nuo vartaat näyttävät todella herkullisilta! Onnea ja bloggaamisia Uuteen Vuoteen! :)
VastaaPoistaSirpa, kävin Liemessä Jennin ruokakuvauskurssin ja siitä oli superpaljon apua vaan niin ne opit vaan unohtuu. Pitäisi harjoitella, harjoitella ja vieläkin harjoitella.
VastaaPoistaJa kiitos, herkut oli hyviä, kiitos ystäväni!
Mimosa, kyllä oli...täytyy järjestää itsensä ystäväperheelle taas pian syömään.
Anonyymi, eikös :)
Nora, ja ne oli tosi hyviä. Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin!