lauantaina, elokuuta 31, 2013

Kauralastut, semmoset jättiläiset

Minä rakastan pikkuleipiä tai no, mitä suurempia niin sen parempi :).

Kauralastut ovat yksi suosikkini vaan luvattoman harvoin niitä tulee paistettua vaikkakin ovat niin helppoja. Tänään päätin paistaa säbäturnauksesta kotiutuville miehille ylläriksi.

Laita ihan ensiksi kiertoilmauuni lämpiämään 175 asteeseen.

Kauralastut:
  • 100 g voita
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
Sulata voi kattilassa.

Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita jälleen.
Lisää kuohukerma sekä kananmuna.
Lisää joukkoon vielä vähän vehnäjauhoja jos taikina tuntuu liian löysältä.

Nosta lusikalla leivinpaperilla päällystetyn leivinpellin päälle nokareita, näihin jättiläisiin meni 2 rkl per keksi. Jätä leviämisvaraa :)

Paista noin 8-10 minuuttia tai kunnes kauralastujen pinta on saanut kivasti väriä.

Anna jäähtyä hetki pellillä ja nosta sitten ritilän päälle jäähtymään.
Aah, miten ihania! Tästä annoksesta tulee noin 10 jättiläistä tai normikokoisia varmaan tuplamäärä.
Anna jäähtyä kunnolla ja nautiskele kylmän maidon kera.

Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti