Jaoin Instassa (terhinkeittiossa) ja Facessa (Terhin keittiössä) kuvan lanttulaatikosta menossa uuniin niin johan tuli sähköpostiin kyselyjä reseptistä jotta ehtii paistaa niin että pitäähän se postata nyt heti.
Viime jouluna anoppi sanoi ettei koskaan ole maistanut parempaa lanttulaatikkoa ja se kyllä lämmitti. Salaisuus tosin onkin kuohukermassa, siirapissa ja voissa :).
Samalla reseptillä nämä ihanuudet lähti uuniin.
Maistuvin lanttulaatikko:- 1 kg valmista lanttusosetta
- 3 dl Valion kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1 dl siirappia
- 0,5 tl muskottipähkinää
- 1 tl valkopippuria jauheena
- 1 tl suolaa
Pinnalle:
- Valion voita
- korppujauhoja
Sekoita kaikki ainekset lusikalla keskenään. Maista, lisää suolaa tai muita mausteita tarvittaessa.
Lapa vuokiin, tästä riittää kahteen noin 9 dl:n foliovuokaan.
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita makusi mukaan. Voit valuttaa pinnalle vielä hieman siirappia mutta minä teen sen sitten tuunausvaiheessa aattona.
Paista kiertoilmassa 170 asteessa noin 1,5 tuntia tai kunnes lanttulaatikko näyttää kypsältä.
Pahinta tässä etukäteen kokkailussa on tuoksut. Siis niin, niin teki mieli käydä lusikalla kimppuun mutta pakko jäähdyttää ja laittaa pakkaseen oottelemaan.
Ja meillä tykätään lanttulaatikosta joka on saanut hieman tummuutta reunoihin. Nami!
Ja sitten aattoaamuna otan laatikon pakkasesta ja annan sulaa hissukseen. Päälle vielä about 1/2 dl kuohukermaa, lisää voinokareita sekä runsaat lorautuksen siirappia. Uuniin lämpiämään muiden herkkujen kera.
Aijai-jai...ei tässä malttais jouluaattoa ootella!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti