torstaina, maaliskuuta 27, 2014

Juustomunakas paahdetun leivän kera

Nyt on ollut kyllä niin haipakkaa töissä kun avaamme ensimmäistä franchising-pohjaista Confetti-myymälää Vantaan Tammistoon että työpäivät ovat venyneet lähes joka päivä semmoisiksi 13-tuntisiksi...lounasta ollaan syöty milloin missäkin kuppilassa joten kotikokkailu on ollut kyllä tosi vähissä tai vähintäänkin perusjuttuja.
Töitä on toki tehty myös kotitoimistolla ja silloin haluan yleensä jotain superhelppoa mausta tinkimättä.

Muistan että Jenkkivuosina ihastuin syömään munakkaan voilla siveltyjen paahdettujen leipäsiivujen päällä. En edes muista mistä idea lähti vaan näitä tulee kyllä tehtyä usein.
Juustomunakas leivällä (kahdelle)

  • 4 siivua paahtoleipää
  • voita
  • 4 kananmunaa
  • mozzarella- ja emmental-raastetta kourallinen (muutkin käy)
  • tuoretta basilikaa revittynä kourallinen
  • 1/2 sipuli pienenä hakkeena
  • 0,5 dl kevyt kermaa
  • suolaa
  • mustapippura
  • ripaus cayannepippuria
  • ripaus paprikajauhetta
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon juustoraasteet, basilika, sipuli, kevyt kerma ja mausteet. Vatkaa haarukalla kevyesti raaka-aineet sekaisin.

Kuumenna paistinpannu, lisää hieman voita ja paista munakas molemmin puolin kypsäksi.

Paahda paahtoleivät, sivele päälle voita ja jaa munakas paahtoleipien päälle.

Herkuttele heti!

Toimii muuten ihanasti myös aamiaisella. Aah, nyt tulikin nälkä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti