perjantaina, heinäkuuta 04, 2014

4th of July Kuusirannassa ja parhaat hodarisämpylät

Meillä ei oikeastaan olla vietetty Jenkkien Itsenäisyyspäivää aiemmin vaan nyt haluttiin juhlistaa ihan ministi mökillä ystäväperheen kotimaan ruokafiiliksissä.
Olen jo pitkään halunnut tehdä hodareita ihan alusta saakka ja Taste of Helsingissä maistamani Kaartin Hodari & Hummerin perushodari vei tätä ajatusta eteenpäin.

Vihdoin oli mökillä aikaa ja päätin tehdä itse sämpylät sekä paistaa väliin ihanan makeaa punasipulia.
Väliin tuoretta, lähituotannon varhaiskaalia ohuina suikaleina sekä erilaisia majoneeseja. Toimi.
Ihanan makea punasipuli: 

  • 2 punasipulia
  • 25 g voita
  • 4 rkl hunajaa
  • suolaa
  • 1 rkl etikkaa
Kuullota viipaloituja punasipuleita voissa. Lisää joukkoon hunaja, etikka ja suola.
Anna kypsyä miedolla lämmöllä pehmoisiksi.

Tästä annoksesta riitti neljään isoon hodariin täytettä.

Otin töistä mukaan ihania USA-teemakattaustarvikkeita joista syntyikin hauska kattaus.
Isot punaiset muovimukit ovat tosi jämäkkää laatua, samoin kuin ruokailuvälineet ja loistavia mökkiolosuhteissa koska ne voi huoletta pestä ja käyttää uudelleen.
Hot dog sämpylät (8 kpl):
  • 2,5 dl punaista maitoa
  • 25g tuoretta hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl suolaa
  • 30g huoneenlämpöistä voita
  • noin 6-7 dl vehnäjauhoja
  • voiteluun 1 kananmunan keltuainen
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
Lisää kananmuna, hunaja ja suola.
Lisää joukkoon noin puolet vehnäjauhoista, alusta ja lisää joukkoon pehmeä voi. Työstä käsin tai yleiskoneessa ja lisää loput jauhot.

Taikina saa jäädä löysähköksi jotta sämpylöistä tulee ihanan pehmeitä.

Anna taikinan kohota kaksin kertaiseksi, noin tunti.

Leivo jauhojen avulla ensin pyöreäksi sämpyläksi ja rullaa molemmin käsin pöytää vasten puikulaksi.
Anna sämpylöiden kohota liinan alla jälleen kaksin kertaisiksi, noin puoli tuntia.

Voitele keltuaisella ja paista noin 190 asteessa kunnes pinta on saanut väriä, 10-15 minuuttia.

Halkaise pitkittäin mutta älä toiseen reunaan saakka jotta täytteet pysyvät nätisti sisällä.

Nämä hodarisämpylät ovat kyllä kiistatta minusta parhaita ja niin helppo tehdä. Jos vieraita on paljon, voit huoletta tehdä näistä minikokoisia ja varsinkin lapsille!

Väliin laitoimme höyrytettyjä nakkeja, varhaiskaalia, kurkkusalaattia, chilimajoneesia, tavallista majoneesia sekä makeaa punasipulia.
Minun piti tehdä vielä kaikille jälkkärit vaan hodariövereiden jälkeen teki vähän kaikilla tiukkaa :).

Enkä jaksanut enää panostaa asetteluun ja ne kirsikatkin unohtui kauppaan. Niin ja pursotinpussia en löytänyt mistään saatikka jäätelökauhaa joten tämmönen mökkiversiohan siitä syntyi. Olkaa hyvä, Banana Split.
Postaan tämän jossain vaiheessa uudelleen semmosena kun minä sen näin....nyt tämä on kasa ihanaa herkkua joka upposi meille kolmelle!

Tänään alkoi meidän loma joten nyt sitten luvassa kaikenlaisia lomapostauksia mökiltä, kotoa, matkoilta ja mihimpä sitten päädymmekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti