tiistaina, syyskuuta 30, 2014

Korvapuustipäivä 4.10.

Kansallista korvapuustipäivää vietetään jo ymmärtääkseni viidettätoista vuotta 4.10. lauantaina. Aivan upeaa että perusleivonnaisen ympärille on löytynyt oma päivä koska kyllähän sen korvapuusti hyvinkin ansaitsee!

Minä olen leiponut jo usean vuoden ajan korvapuusteja omana päivänään mutta tänä vuonna seikkailen Lontoon kaduilla kakkumessujen jälkeen joten haastankin teidät ihanat lukijani leipomaan.

Minun korvapuustireseptini on tietenkin ihanan pehmeä, kokeile ihmeessä!
Ja mikäs olisi ihanampaa kuin suolainen puusti! Kokeiles ihmeessä minun Aurapuusteja.

Mitäs sinä meinasit puusteiksi leipoa lauantaina?
Jaas blogipostauksesi tai ideasi ensi sunnuntaihin mennessä kommenteissa niin arvon kaikkien kommentoijien kesken ihanan syksyisen herkkupaketin johon lisään jonkin ihanan Lontoo -herkun!

13 kommenttia:

  1. Viime aikoina korvapuustien leipomisesta on tullut viikottaista. Oma resepti alkaa muotoutua. Voin reilu käyttö ja hyvälaatuinen kaneli ovat tulleet avainsanoiksi. Huomasin nimittäin, että makuerot kanelien välillä on huimat ja halvalla kanelilla on taipumus olla kitkerää ja "epätasaisen" makuista.

    VastaaPoista
  2. Suunnittelin leipovani korvapuustipäivänä elämäni ensimmäisen kerran korvapuusteja! Vieläpä gluteenittomia. Saapi nähdä mitä saan aikaiseksi. Jännittää.

    http://vesiperhonen.blogspot.fi/2014/08/korvapuustit.html

    VastaaPoista
  3. Anonyymi8:59 ip.

    Meillä leivotaan pullaa muutaman kerran kuukaudessa. 4 v. poikani pyysi just synttärikakun sijaan korvapuusteja, joten tämmönen pullahulluperhe taidetaan olla :) Resepti on perinteinen, mutta reilulla kädellä kardemummaa ja kanelia. Lasi (tai pari) kylmää maitoa ja muutama pulla, ei oo ehkä parempaa!

    VastaaPoista
  4. Minulla on nyt pullataikinaan hioutunut ohje, teen aina veteen, en käytä kananmunaa ->kuivattaa vaan turhaan taikinaa -> reilusti kardemummaa, mahdollisimman vähän jauhoja, mut kuitenki nii et tulee hyvä sitko, sit laitan vaan yleensä pikkasen määrän voita taikinaan, jotta tulee pehmee pulla. Sokeriakin vähemmän itse taikinaan. Tulee hyvä ja pehmee taikina. Korvapuusteihin sit täytteeksi fariinisokeria (vinkki työkamulta) voita ja kanelia. Hyvin on aina kelvanneet :)

    VastaaPoista
  5. Solmupullia tai korvapuusteja.
    Punainen maito, voi, fariinisokeri=kunnon aineet!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi11:29 ip.

    Korvapuustit on pullista ehdottomia suosikkejani, vielä kylmän maidon kera, nam!
    Nykyään täytän korvapuustit voilla, pienellä määrällä fariinisokeria ja reilulla määrällä omena-kaneli hillolla! Aivan loistava ja maukas pulla tulee kyseisellä hillolla! :) - jannituulia

    VastaaPoista
  7. WonderWhy1:53 ip.

    Ihan perinteisiä puusteja reilulla voikerroksella ja kanelilla :)

    VastaaPoista
  8. Meillä leivotaan ihan perinteisellä ohjeella, mutta mielestäni kanelia täytyy olla mieluummin liikaa kuin liian vähän, ja ennen kaikkea voita tulee olla todella reilusti!
    Kinuskikissan blogissa oli pistaasipullien resepti, sitä ajattelin seuraavaksi kokeilla. Vaihtelu virkistää. ;)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  9. En leiponut minkäänlaisia puusteja, mutta jotain kuitenkin - pähkinäisen omenapiirakan :)

    Mäkin haluisin kokeilla jotain kalliimpaa kanelia, siis oikeastaan ceyloninkanelia. Ilmeisesti se olis miedompaa mut kuitenkin paljon vähemmän myrkyllistä kuin tää perus kassiakaneli. Ihan vain kiinnostais, olisko siinä jotenkin pehmeämpi maku...

    VastaaPoista
  10. Tein elämäni ensimmäisen kerran aura puustia ja ne hävisivät tuota pikaa pelliltä. Ihania!

    VastaaPoista
  11. Näin syksyllä kausiruokailun merkeissä korvapuustien täytteeksi mehevää tuoretta omenahilloa ja reilusti kardemummaa :)

    VastaaPoista
  12. Anonyymi10:01 ip.

    Korvapuusipäivänä leivottiin tietty korvapuusteja =). Mukaan arvontaan.
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Arpaonni suosi Jonna E:tä, onnea!
    Laitatko minulle yhteystietosi niin saan paketin matkaan?

    VastaaPoista