maanantaina, lokakuuta 27, 2014

Vanhanajan lihapiirakka vie kielen mennessään!


Olin tosiaan mukana Valion salaisessa projektissa jossa testasimme mm. erilaisia valkosipulein maustettuja voita. Saimme arvioida tuotteen makua, valkosipulin määrää sekä voin koostumusta.

Lopputulos napottaa jo kaupan hyllyllä ja pakko on kyllä sanoa että minä olen koukussa näihin!
Enkä pelkästään maun vuoksi vaan näppärä pakkauskoko 100g on juuri sopiva ja käytänkin näitä maustettuja voita mm. mökillä kun tilaa jääkaapissa on aina liian vähän. Voisin kuvitella että varsinkin sinkkutaloudet ovat ottaneet tuotteen vastaan riemusta kiljuen :D
Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan ja tässä vanhanajan lihapiirakassa valkosipuli maistuu luvattoman hyvälle!



VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA

Valkosipulivoitaikina:

  • 250 g Valion valkosipulivoita
  • 250 g Valion maitorahkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte:

  • noin 400 g nauta-sikajauhelihaa
  • 125 g kypsentämätöntä riisiä (yksi annospussi)
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • paprikajauhetta
  • chilijauhetta
Nypi pehmeä valkosipulivoi sekä jauhot. Lisää joukkoon nopeasti maitorahka, älä sekoita liikaa.
Kääri taikina kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin.

Keitä riisi al-denteksi, siivilöi ja mausta suolalla.

Paista nauta-sikajauheliha ja mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella sekä chilijauheella maun mukaan. Jauheliha saa olla mausteinen.

Sekoita riisi sekä jauheliha. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Lisää joukkoon kananmunat.

Laita kiertoilmauuni lämpiämään noin 200 asteeseen.

Kaulitse valkosipulivoitaikina jauhojen avulla levyksi ja levitä se leivinpaperille.
Levitä täytettä levyn keskelle ja käännä reunat keskelle.
Levitä leivinpellille leivinpaperi ja käännä lihapiirakka saumapuoli alaspäin leivinpaperin päälle.

Tasoittele reunat ja pistä haarukalla ilmareiät lihapiirakalle.

Voitele vielä kananmunalla ja paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hyvin väriä.

Nauti sellaisenaan tai raikkaan tuoresalaatin kera.
Yhteistyössä Blogirinki ja Valio

3 kommenttia:

  1. Olen ihan koukussa tuohon valkosipulivoihin jo myös! Pakkauskoko on just passeli.

    Ja tuo lihapiirakka. Oi nostalgiaa, tällä äiti hemmotteli meitä, kun oltiin pieniä. Ja joskus vieläkin! :)

    VastaaPoista
  2. Oi,nam! Lihapiirakka on kyllä herkkua. Ja kiva idea käyttää piirakan taikinassa tuota voita.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tusla ja Sari! Pakko varmaan tehdä tällä viikollla tätä, meillä kaikki tykkäävät :D

    Tein muuten eilen patonkia jonka väliin sivellin valkosipulivoita. Aivan loistavaa!

    VastaaPoista