keskiviikkona, marraskuuta 12, 2014

American Christmas Grill Joulumenu tasting - Klaus K

Olen saanut kutsun jo kaksi vuotta Klaus K -hotellin American Christmas Grill joulumenun maisteluun ja molempina kertoina olen ollut kipeänä. Nyt kolmas kerta toden sanoi ja pääsin vihdoin maistelemaan tai no vetämään ähkyt.

Klaus K on Suomen ensimmäinen design hotelli ja sijaitsee ihan Bulevardin alkupäässä. Mia Cederberg-Skvorc ja Mark Skvorc ostivat entisen Klaus Kurjen vuonna 2007 itselleen.

Ilta hämärsi kun saavuin hotelille.
Meidän bloggareiden pöydät oli katettu ihanasti amerikkalaisin koristein.
Mia sekä ravintolan kokki toivotti meidät tervetulleeksi sekä esittelivät koko joulumenun. Nami....
Ja saimme ihanan höyryävät talon omat glögit.
Alkuruokien kanssa meille tarjoiltiin kahta erilaista valkoviiniä, toinen Kaliforniasta ja toinen Washingtonista.
Alkuruokapöydässä oli tarjolla erilaisia leikkeleitä, makkaralla täytettyä kalkkunaballotiinia, ankanmaksapateeta omenahillokkeella, kuhaa ceviche, lohta, leppäsavustettua possun kassleria ja ihanaa Cobb-salaattia.
Suosikiksi nousi ehdottomasti ankanmaksapate, syntisen hyvää! Ja tietenkin Cobb-salaatti vaikkakin kaipasin tähän rapeaa pekonia en vähän vettynyttä.

Pääruokien kanssa saimme maistella muutamaa, jälleen amerikkalaista punaviiniä.
Pääruokien kylkeen saimme ihania vihanneksia & salaatteja, tryffelillä & parmesaanilla maustettua bataattipyreetä sekä rosmariini-sitruunasuolalla maustettuja pottuja.
Ja pääruokina karamellisoitua kalkkunaa, yrttikuorrutettua taimenta, grillattua marmorifilettä sekä kokonaisena grillattua possunkylkeä. Niin ja kurpitsaravioleja...ja minähän heti himoitsin niitä vaan mikäs maku se sieltä tupsahti summuun? Vuohenjuusto.

Siinä tuli kokkikin kysymään että kuka maistoi? No minä kun en niin vällää vuohenjuustosta. Nooh, kuulemma hyvä makuaisti :D
Ja lupasivat korjata listaan tuon.
Sisustus oli ihanan amerikkalaisen runsasta.
Uuh, ja sitten suunta jälkkäripöytään!
Tarjolla oli mm. keksilajitelma, tuhtia suklaakakkua, mustikkajuustokakkua, banaanikakkua maapähkinäkuorrutteen kera, lime-vadelmamoussekakkua, hedelmiä, juustoja, tryffeleitä, makeisia ja marmelaadeja.

Suosikikseni nousi juustokakku tietenkin sekä lime-vadelmamoussekakku joka oli ehkä aavistuksen löysää.
Kookoskeksit veivät kielen mennessään ja sitä myöten oli kyllä pakko lähteä kotiin kun sain kyydin mieheltä.

Voin lämpimästi suositella joulumenua Klaus K:ssa kun haluat jotain muuta kuin suomalaista jouluruokaa!

Illan tarjosi Klaus K.

4 kommenttia:

  1. Tänne on ollut tarkoitus keretä jo monena jouluna.. Taitaa ikävä kyllä jäädä taaskin välistä kiireiden takia. On se vaan herkullisen näköinen!!!

    VastaaPoista
  2. aijettä olikin hyvää :-) Ja seurakin ihan parasta!

    VastaaPoista
  3. Suosittelen Sari kuitenkin ottamaan aikaa ja massu täyteen!

    Andalusiana - no kiitos itsellesi ja niin hurmaavalle toiselle puolelle :) Ja ihanaa joulun odotusta teille!

    VastaaPoista
  4. minna k8:07 ip.

    tiedätkö miten ankanmaksa oikein valmistetaan? Jos et, googlaa ja mieti sitten maistuuko edelleen :(

    VastaaPoista