lauantaina, helmikuuta 07, 2015

Päärynäkääretorttu

Minä rakastan kääretorttuja. Retroherkku on niin helppo valmistaa ja täytteeksi voi varioida periaatteessa mitä vaan. Jotenkin vaan kääretorttuja tulee leivottua aina joulun alla (unelmatorttu) sekä keväisin.

Olin haaveillut päärynäisestä kääretortusta jo tovin joten viime viikonloppuna oli pakko leipoa!
PÄÄRYNÄKÄÄRETORTTU 

Pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe ja siivilöi joukkoon varovasti sekoittaen.

Paista kiertoilmauunissa noin 225 asteessa kunnes pinta saa väriä.

Sirottele leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa paistunut pohja leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla ja anna jäähtyä.

Täyte:
Vaahdota vispikerma.
Sekoita puoli purkkia hyydykejauhetta veteen. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma.

Levitä hyydykejauhe kääretorttupohjalle ja viipaloi päälle säilykepäärynöitä.

Rullaa kääretorttu ja anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti.

Olipas kyllä todella hyvää ja minä niin tykkään noista meidän hyydykejauheista! Niin superhelppoja ja täynnä makua, eikä ollenkaan "teollisen" makuisia.

Tulipas niin keväinen olo kääretortusta että oli pakko hakea Kukkatalosta helmihyasintteja. Ihania!
Istutin näitä sekä normaaleja hyasintteja viime syksynä pihalle joten ompa jännää nähdä nouseeko keväällä kukkapenkistä mitään vai ovatko "rakkaat" fasaanimme nautiskelleet sipulit :)
Kurkkaus keväiseen olohuoneeseen :D
Ihanaa lauantai-iltaa!

3 kommenttia:

  1. Voi miten nätti! Minun kääretorttuni ovat aina jotenkin räjähtäneen näköisiä :D

    VastaaPoista
  2. Anonyymi8:09 ip.

    Minukin oli pakko tehdä kääretorttu tänään, kun jotenkin jäi mieleen tuo sinun Lemon Curd ( laskiaspulla) juttusi. Ja silläpä sitten täytin retroherkkuni ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Campasimpukka! Ei minullakaan aina onnistu :D
    Anonyymi, lemon curd toimii todella hyvin kääretortun välissä!

    VastaaPoista