Mietitkö jo vapun herkkuja? Peruna eli pottusalaattihan on niin perinteinen vappuruoka että sitä ei oikein voi jättää tekemättä.
Monena vuonna olen tehnyt luotto-ohjeellani tätä herkkua mutta nyt tässä alku keväästä kokeilin saksalaistyyppistä, kirkasta perunasalaattia.
Muistot ja maut mielessä Saksan reissuilta lähdin kehittelemään reseptiä.
Kirkas ja raikas perunasalaatti (noin neljälle lisukkeena)- 10-15 kiinteää perunaa koosta riippuen
- 1/2 iso keltasipuli
- 1/2 punainen chili
- tuoretta ruohosipulia kourallinen
- 1 tl Dijon-sinappia
- noin 0,5 dl rypsiöljyä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1-2 tl samppanjaviinietikkaa
- ripaus valkopippuria
- ripaus mustapippuria
- suolaa tarvittaessa
Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Anna perunoiden jäähtyä ja kuutioi tasakokoisiksi kuutioiksi.
Hienonna keltasipuli, punainen chili ja ruohosipuli.
Sekoita perunat, chili ja sipulit.
Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy, sinappi, sitruunanmehu, etikka ja mausteet. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Sekoita kastike peruna-chili-sipuliseokseen ja anna tekeytyä kylmässä ainakin pari tuntia. Mieluusti vaikka yön yli.
Jälleen sain pisteet mieheltä kotiin koska hän ei juurikaan majoneesipohjaisista salaateista välitä. Ja olihan tämä kyllä ihanaa!
Tällä kertaa meillä tämä oli Wieninleikkeen lisukkeena mutta vappuna tämä salaatti sopii loistavasti esim. lihapullien, kanavartaiden tai erilaisten makkaroiden kylkeen. Suosittelen kokeilemaan!
Kirkas perunasalaatti on hyvää, varsinkin nyt kesää kohti mentäessä!
VastaaPoistaOi, tätä mun täytyy kokeilla. Muistuttaa paljon perinteistä saksalaista perunasalaattia, joka on yksi ehdottomista salaattisuosikeistani :)
VastaaPoista