Pitkästä aikaa päädyimme tekemään iltaruoaksi hieman meksikolaishenkistä sapuskaa.
Löysin kaupasta uutta salsakastiketta; Santa Marian Habanero & Tequila salsa ja siitä sain kimmokkeen tehdä täytettyjä tortillalettuja.
Ostin myös samaisen firman uusia "pussidrinksuja" tai siis mausteseoksia jotka täräytetään kirkkaan joukkoon, Caipirinha Drink Mix johon tarvitaan cachaca-viinaa (ei tietenkään saa alkosta) ja Mojito Drink Mix. Näitä drinksuja emme kuitenkaan tänään tehneet vaan mixipussit odottavat sopivaa hetkeä.
-------------------------------------------------------------------------------
Jauhelihaiset täytetyt tortillat:
- pehmeitä tortillalettuja
- paistettua naudan paistijauhelihaa (mausta cayannella, suolalla ja grillausmausteella tai heitä sekaan joku valmis texmex-mausteseos)
- ananaspaloja
- Aura-murua
- salsaa oman maun mukaan
- hieman mozzarellaraastetta
Levitä letun pohjalle salsaa. Lusikoi jauhelihaa noin 3-4 rkl ja lisää ananaspaloja muutama. Ripottele päälle Aura-murua ja hieman mozzarellaraastetta.
Käännä letun päät ensin sisäänpäin (jauhelihan päälle siis) ja kääräise tiukalle rullalle.
Asettele täytettyjä lettuja esim. pieneen lasagnevuokaan niin pysyvät paiston aikana kuosissaan. Voitele täytetyn letun pinta vielä cheddar-jalapenodipillä (vai miksi sitä keltaista mössöä sanotaan?, heh...).
Paista noin 220 asteessa 5-7 minuuttia tai kunnes pinta näyttää hieman ruskettuvan.
Tarjoa raikkaan salaatin, tulisten jalapenojen/habanerojen, hienonnetun punasipulin ja kermaviilin kera.
--------------------------------------------------------------------------------
Ruokajuomaksi tälle setille suosittelen ihan vichyä tai olutta / kuivaa siideriä.
Tämä on kyllä makoisaa ja ainakin meidän perheelle maistuu aina. Välillä laitan väliin broikkusta tehtyä kermaista kastiketta, jos oikein halutaan herkutella :).
keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007
maanantaina, tammikuuta 29, 2007
Pinaattivelli
Viikonlopun jälkeen teki mieli hieman kevyempää iltaruokaa ja kauppareissulla päädyin pinaattivelliin. En ole koskaan tehnyt alusta asti pinaattivelliä itse enkä tehnyt nytkään. Suosikkini on Knorr:in pussi josta vellin keitän.
En ihan pussin ohjeen mukaisesti velliä keitä koska tykkäämme hieman paksummasta, joten laitan 4 dl sinistä maitoa ja 4 dl vettä. Siihen perään keittojauhe ja keitän velliksi.
Kaveriksi täytyy aina keittää kananmunia (12 minuuttia niin tulee täydelliset...ainakin useimmiten) ja yleensä herkuttelemme myös pasteijoilla. Jotenkin se vaan on lapsuuden kouluajoilta jäänyt alitajuntaan, että pinaattivellin kanssa täytyy olla pasteija. Nyt siis halusimme hieman keventää ja lihapasteija vaihtui täysjyväleipään juuston kera.
Ruokajuomana vellin kanssa maistuu parhaitten vichy tai maito.
Tällaista tänään meidän keittiöön.
En ihan pussin ohjeen mukaisesti velliä keitä koska tykkäämme hieman paksummasta, joten laitan 4 dl sinistä maitoa ja 4 dl vettä. Siihen perään keittojauhe ja keitän velliksi.
Kaveriksi täytyy aina keittää kananmunia (12 minuuttia niin tulee täydelliset...ainakin useimmiten) ja yleensä herkuttelemme myös pasteijoilla. Jotenkin se vaan on lapsuuden kouluajoilta jäänyt alitajuntaan, että pinaattivellin kanssa täytyy olla pasteija. Nyt siis halusimme hieman keventää ja lihapasteija vaihtui täysjyväleipään juuston kera.
Ruokajuomana vellin kanssa maistuu parhaitten vichy tai maito.
Tällaista tänään meidän keittiöön.
sunnuntai, tammikuuta 28, 2007
Flunssainen keittiö
Koko perheemme on kärvistellyt flunssan kourissa jo kaksi viikkoa eikä tauti tunnu helpottavan. On ollut siis hiljaista keittiössämme...kaupasta on haettu pakolliset ja valmiita juttuja.
Verkkokaupan avaaminen on myös vienyt aikaa keittiöstä.
Nämä mozzarellaleivät on meillä herkkua ja yleensä teen niitä kun jää jotain vaaleaa leipää tai patonki on jo hieman kuivahtanut.
Ohje on superhelppo mutta ah, miten hyviä nämä ovat!
-------------------------------------------------------------------------------
- patonkia tai muuta vaaleaa leiipää
- valmiiksi viipaloitua mozzarellaa
- tomaattia siivutettuina
- pestokastiketta
Viipaloi leivät sopiviksi ja levitä päälle pestokastiketta. Meillä sitä sivellään aika runsaasti.
Levitä päälle tomaatin siivut ja mozzarellan siivut.
Paahda uunissa, kunnes mozzarella alkaa sulamaan.
-------------------------------------------------------------------------------
Nauti heti hyvän punaviinin kera!
tiistaina, tammikuuta 23, 2007
WWW.CONFETTI.FI AVATTU!
Pitkäaikainen unelmani ruoan ja leivonnan saralla on täyttynyt ja verkkokauppa www.confetti.fi on avautunut!
Koko yritysidea lähti käyntiin jo vuonna 2005, jolloin myös rekisteröin yrityksen sekä verkkokaupan osoitteen. Yli vuoden päivät ideaa rakensin, etsin tavarantoimittajia ja loppu vuodesta 2006 aloin rakentamaan verkkokauppaa. Valitsin verkkokaupan alustaksi luotettavan kumppanin mutta koko verkkokaupan rakensin itse.
Nyt jatkossa puuhailen verkkokaupan parissa aina iltaisin ja viikonloppuisin, päivätyöni ohella.
Nyt jatkossa puuhailen verkkokaupan parissa aina iltaisin ja viikonloppuisin, päivätyöni ohella.
Confetti.fi on juhlan järjestäjän ja leipojan unelmakauppa, avoinna aina kun asiakkaalle sopii. Postitamme tuotteita asiakkaille joka päivä! Myös postimaksumme ovat asiakkaalle kohtuulliset; postimaksut määräytyvät koko ostoskorin painon sekä pakkaustarvikkeiden mukaan.
Verkkokaupan valikoima kasvaa kevään aikana ja otan mielelläni vastaan kaikki toivomukset tuotteiden suhteen.
Tervetuloa siis tutustumaan ja shoppailemaan!
Kommentteja ja kehitysideoita voit laittaa sähköpostilla tai vaikka tänne blogiin.
Kippis!
maanantaina, tammikuuta 22, 2007
Valkosipulilisäke
Tulihan sitä kokkailtua viikonloppuna vaikka flunssainen olinkin.
Lauantai-iltana päädyimme paistamaan sisukat ja lisäkkeiksi valikoitui lohkopotut, babyporkkanat (joo-o, tylsiä mutta äärettömän hyviä oikein keitettynä!) ja nämä valkosipulilisäkkeet.
Nämä ovat niin namia että....
-------------------------------------------------------------------------------
- kokonainen, ehjä, iso valkosipuli
- lusikallinen voita
Valkosipuli on parempi mitä isompi se on ja kuoren täytyy olla ehjä.
Leikkaa valkosipulin hattu pois. Paista noin 220 asteessa kymmenen minuuttia.
Laita voinokare valkosipulin päälle ja paista vielä kymppi minuutti.
Nappaa veitsen kärjellä valkosipuli pesästään ja nauti!!
--------------------------------------------------------------------------------
Aivan mahtava makunautinto jälleen tämä meidän pihvisetti.
Noniin....ja jos nyt kaikki menee putkeen niin huomenna kerron täällä blogissani mitä olen pitkään, vuoden verran on-off, suunnitellut...haaveillut, unelmoinut ja vihdoinkin toteuttanut! Huomenna, hui...jännittää!!
Lauantai-iltana päädyimme paistamaan sisukat ja lisäkkeiksi valikoitui lohkopotut, babyporkkanat (joo-o, tylsiä mutta äärettömän hyviä oikein keitettynä!) ja nämä valkosipulilisäkkeet.
Nämä ovat niin namia että....
-------------------------------------------------------------------------------
- kokonainen, ehjä, iso valkosipuli
- lusikallinen voita
Valkosipuli on parempi mitä isompi se on ja kuoren täytyy olla ehjä.
Leikkaa valkosipulin hattu pois. Paista noin 220 asteessa kymmenen minuuttia.
Laita voinokare valkosipulin päälle ja paista vielä kymppi minuutti.
Nappaa veitsen kärjellä valkosipuli pesästään ja nauti!!
--------------------------------------------------------------------------------
Aivan mahtava makunautinto jälleen tämä meidän pihvisetti.
Noniin....ja jos nyt kaikki menee putkeen niin huomenna kerron täällä blogissani mitä olen pitkään, vuoden verran on-off, suunnitellut...haaveillut, unelmoinut ja vihdoinkin toteuttanut! Huomenna, hui...jännittää!!
perjantaina, tammikuuta 19, 2007
Kuulumisia!
Nyt ei ole laittaa kuvaa mutta ajattelin, että kirjoitan kuulumisia, koska en ole kadonnut minnekään.
Yömyöhät olen istunut koneella ja luonut unelmaani...siitä lisää ensi viikolla :). Nyt loppuviikosta iski karmea flunssa ja olen viihtynyt lähinnä vällyjen välissä.
Kokkailtua tuli muistaakseni keskiviikkona kunnolla ja kokeilin aikaisemmin postaamaani Ruoka 5% Cocos & Lime -kermaa ja auts...jäin koukkuun! Tein kastikkeen broikusta, parsakaalista ja tuosta kermasta ja nautin sen tuorepastan kanssa. Teki mieli nuolla lautanenkin ;)....hyvää!! Siis ihana limen ja kookoksen sekamelska!!
Tänä viikonloppuna toivottavasti kokkailen jotain mutta ensi viikolla paljastan hiljaiseloni syyn, pysykää kuulolla!!
Yömyöhät olen istunut koneella ja luonut unelmaani...siitä lisää ensi viikolla :). Nyt loppuviikosta iski karmea flunssa ja olen viihtynyt lähinnä vällyjen välissä.
Kokkailtua tuli muistaakseni keskiviikkona kunnolla ja kokeilin aikaisemmin postaamaani Ruoka 5% Cocos & Lime -kermaa ja auts...jäin koukkuun! Tein kastikkeen broikusta, parsakaalista ja tuosta kermasta ja nautin sen tuorepastan kanssa. Teki mieli nuolla lautanenkin ;)....hyvää!! Siis ihana limen ja kookoksen sekamelska!!
Tänä viikonloppuna toivottavasti kokkailen jotain mutta ensi viikolla paljastan hiljaiseloni syyn, pysykää kuulolla!!
sunnuntai, tammikuuta 14, 2007
Tuliaisia Montrealista!
Mieheni palasi juuri työmatkaltaan Montrealista ja minä sain ihanan kasan leivontatarvikkeita ja kirjoja! Mies oli käyttänyt oikein aikaa näiden etsimiseen ja kuten kuvasta näkyy, tuliaisia olivat:
- ritarilinnavuoka
- silikoninen ruusuvuoka
- Nalle Puh-vuoka
- pursotinpaketti
- kakunkynttilöitä
- decorating gel-tuubeja useita värejä
- icing colors-purkkeja pari
- erilaisia koristeita ja värillisiä sokereita
Kylläpä nyt sormet syyhyävät jo leipomaan kakkuja eikä yhtään intoa vähennä vielä nämä kolme kirjaa jotka matkalaukusta löytyivät:
- Two-Hour Party Cakes
- The International School of Sugarcraft
- A Baker's Field Guite to Cupcakes
...apua...mistähän sitä aloittaisi kokeilemaan :)...voi kun olisin itse päässyt Indigoon etsimään kirjoja, nyt kun on vielä alennusmyynnitkin. Olisin varmaan seonnut eikä matkalaukku olisi riittänyt...ehkäpä joskus vielä pääsen!
perjantaina, tammikuuta 12, 2007
HK:n Potku
Ja ihan ensiksi anteeksi todella huonoa kuvaa...kamerasta loppui elämä juuri kun päätin, että nyt täytyy ottaa kuvia HK:n uudesta Potkusta...tietenkin! Tämän kuvan onnistuin saamaan joten se kelvatkoon. Ja miehellä on tietenkin uusi kamera mukana reissussa mutta eiköhän tämän kuvan myötä pääse kärryille aiheesta.
Siis. Näköjään vuoden vaihteessa kauppojen hyllyiltä voi bongata jos jonkinlaista uutuutta ja pakko myöntää, että nämä HK:n uutuudet pomppasivat välittömästi silmiini!
Erikoinen pakkaus (törppö jonka sisällä syötävää, savetti sekä kastike), näyttävä esillepano uusille tuotteille ainakin meidän lähimmässä K-supermarketissa sekä tietenkin muistikuva siitä, että Jyrki Sukula palkattiin viime vuonna HK:n luovaksi johtajaksi...eli odotusarvoa oli maistelusessiolle jonkin verran :). Vaikka mistäpä minä tiedän mitä se Jyrki siellä HK:lla luo ja visioi; makuelämyksiä, visuaalisia elämyksiä vai mitä?...
No, HK:n Potku kyllä ainakin kananuggettien osalta yllätti positiivisesti. Pitkään arvoinkin kaupan hyllyllä, että mitäs sitä nyt kokeilisi. Päädyin broilerinuggetteihin juusto-jalapenodipin kera ja täytyy myöntää tosiaan, että eipä ollut huono valinta.
Tänään siis vihdoin testasin ja paistoin nuggetteja kiertoilmassa noin kymmenen minuuttia mikä näin jälkeenpäin oli liian lyhyt aika. Minä tykkään todella kärvähtäneistä ja rapsakoista nuggeteista joten pidempään olisi nuggetteja pitänyt paistaa.
Odotin ensimmäisellä puraisulla perinteisen nuggetin makua (tietenkin koska niinhän se on aina Suomessa ollut!) mutta yllätyin aika hotista mausta! Siis miehenihän vain pudistelisi päätään, että ompa iisiä mutta minuun nämä upposivat! Dipissäkin oli himppu jalapenoa ja kokonaisuudessaan setti oli toimiva. Täytyy sanoa vielä, että erittäin toimiva!! Siis juuri sopivaa perjantai- tai lauantai-illan leffan kera; hyvää juomaa sekä tulista naposteltavaa.
Loistava ideointi siis; kuka sen nyt sitten tekikään.
Näitä ostan uudelleen sekä testaan myös maustetut makkarat, tex mex-pyörykät ja mies saa kokeilla broikun siipipalat. Minä kun en tykkää syödä sellaista mitä joutuu kaluamaan käsin...
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan; oiva ilta- tai yöpala jonka saa nopsaan valmiiksi joko mikrossa tai uunissa (siis tietenkin minun mielestä uunissa!) joka on kauppojen hyllyltä uupunut tähän asti!
Ainiin, kruunasin makuelämyksen ihan päärynäisellä siiderillä...tällaisiin tulisiin napostelusetteihin ei kannata viinien kanssa lähteä kikkailemaan. Kyytipoikana menee joko olut tai sidukka.
Hyvää ruokahalua!!
keskiviikkona, tammikuuta 10, 2007
Gibby's / Montreal
Minun on jo pitkään pitänyt lisätä tänne aikoinani omilla kotisivuillani kirjoittamiani ravintola-arvosteluja ympäri maailmaa, keskittyen aika pitkälti Pohjois-Amerikkaan, Kanadaan ja Suomeen mutta aina se on vaan jäänyt.
Nyt kuitenkin aloitan esittelemällä ehkä parhaan ravintolan jossa koskaan olen käynyt. Minä en niinkään arvosta sitä, että onko annos "Michelin tähden" näköinen vaan koko kokemusta; miljöötä, menua, kattausta, ruoan esillepanoa, tarjoilua, hintaa, juomia jne...eli koko kokonaisuus on se mikä minua kiinnostaa. Ja tämän suhteen perfektionistina minua sapettaa jo esim. voiveitsen uupuminen kattauksesta, joten kannattaa sillä silmällä lukea arvostelujani. Varoitus on siis annettu....
-------------------------------------------------------------------------------
Gibby's
Old Montreal – 298 Place d’Youville
Montreal, H2Y 2B6
CANADA
Phone : +1 514 282-1837
info@gibbys.com
Pöytävaraukset, click here
Gibby's sijaitsee vanhassa Montrealissa, upeassa 200 vuotta vanhassa talossa. Seinät ovat kiveä ja katossa mahtavia hirsiä. Tunnelma on kotoinen, rento ja romanttinen.Tarjoilijat ovat pukeutuneet vanhan ajan mukaisiin asuihin ja kattauksessa käytetään pääosin tina-astioita.
Suosittelen ehdottomasti pöytävarauksen tekemistä koska vaikka sekin olisi, saatetaan sinut ohjata yläkerran baariin odottamaan pöydän vapautumista.
Mikäli tulet omalla autolla, valet parking takaa sen että autosi parkkeerataan puolestasi ja se on puhdistettu esim. talvella mahdollisesta lumesta kun odotat sitä ulko-oven edessä aterian päätteeksi. Loistavaa palvelua! Muistathan jättää tippiä myös parkkimiehille.
À la carte lista on täynnä mitä maukkaanpia herkkuja ja nimenomaan klassisia sellaisia. Mikäli et ole kovin nälkäinen ei alkuruokaa kannata tilata koska pääruokien (main courses) hintaan sisältyy Gibby'sin oma salaatti joka on maustettu himpulla tai ehkä reilummallakin, valkosipulia. En ole koskaan syönyt yhtä hyvää alkusalaattia!
Salaatin jälkeen suun maut neutralisoidaan limen makuisella sorbetilla.
Oma ehdoton suosikkini pääruoista on Chicken Kiev; Kieviläistä kanaa jota harvemmin näen ravintoloiden listoilla, mikä on todella harmi. Lisäkkeeksi voi tilata joko Monte Carlon perunaa tai pilahviriisiä. Molemmat ovat todella maukkaita. Tietenkään ei voi unohtaa heidän erittäin kuuluisia pihvejään joita listalla onkin vaikka mitä sorttia joista valita.
Jälkiruoista kannattaa kokeilla edelleen hyvin perinteistä Crème Brûléetä joka oli todella hyvänmakuinen ja onnistunut. Niissä kun helposti tuppaa kananmunan maku maistumaan läpi.
Viinilista on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Lista on täynnä todella upeita viinejä; edullisista todella arvokkaisiin. Viinit on luokiteltu lähinnä rypäleiden mukaan (mikä onkin tapana Pohjois-Amerikassa sekä Kanadassa) sekä myös maittain (tämä taas Kanadassa viittaa eurooppalaisuuteen). Suosittelen jälkiruoan kanssa maistamaan esimerkiksi Kanadalaista jääviiniä; Icewine.
Gibby's on yksi parhaista ravintoloista joissa olen koskaan käynyt. Hinnakas ravintola se kyllä on mutta ruoan & viinien laatu on loistavaa, miljöö upea (ehkä hieman kova puheen sorina aika ajoin häiritsee) sekä tarjoilu todella hyvää. Ehdottomasti tämä on yksi ravintola Montrealissa jota ei voi jättää kokeilematta.
Aistin jo mielessäni ravintolan ihanan rennon ilmapiirin ja tyytyväisten asiakkaitten hymyn...epäreilua, että mieheni on juuri nyt Montrealissa ja voin uskoa, että Gibby'siä hän ei jätä väliin!
-------------------------------------------------------------------------------
Harmittaa ettei minulla ole ravintolasta saatikka annoksista yhtään kuvaa mutta aivan varmasti vielä tässä elämässä vierailen Gibby'sissä joten joskus kuvasatoa on luvassa.
Nyt kuitenkin aloitan esittelemällä ehkä parhaan ravintolan jossa koskaan olen käynyt. Minä en niinkään arvosta sitä, että onko annos "Michelin tähden" näköinen vaan koko kokemusta; miljöötä, menua, kattausta, ruoan esillepanoa, tarjoilua, hintaa, juomia jne...eli koko kokonaisuus on se mikä minua kiinnostaa. Ja tämän suhteen perfektionistina minua sapettaa jo esim. voiveitsen uupuminen kattauksesta, joten kannattaa sillä silmällä lukea arvostelujani. Varoitus on siis annettu....
-------------------------------------------------------------------------------
Gibby's
Old Montreal – 298 Place d’Youville
Montreal, H2Y 2B6
CANADA
Phone : +1 514 282-1837
info@gibbys.com
Pöytävaraukset, click here
Gibby's sijaitsee vanhassa Montrealissa, upeassa 200 vuotta vanhassa talossa. Seinät ovat kiveä ja katossa mahtavia hirsiä. Tunnelma on kotoinen, rento ja romanttinen.Tarjoilijat ovat pukeutuneet vanhan ajan mukaisiin asuihin ja kattauksessa käytetään pääosin tina-astioita.
Suosittelen ehdottomasti pöytävarauksen tekemistä koska vaikka sekin olisi, saatetaan sinut ohjata yläkerran baariin odottamaan pöydän vapautumista.
Mikäli tulet omalla autolla, valet parking takaa sen että autosi parkkeerataan puolestasi ja se on puhdistettu esim. talvella mahdollisesta lumesta kun odotat sitä ulko-oven edessä aterian päätteeksi. Loistavaa palvelua! Muistathan jättää tippiä myös parkkimiehille.
À la carte lista on täynnä mitä maukkaanpia herkkuja ja nimenomaan klassisia sellaisia. Mikäli et ole kovin nälkäinen ei alkuruokaa kannata tilata koska pääruokien (main courses) hintaan sisältyy Gibby'sin oma salaatti joka on maustettu himpulla tai ehkä reilummallakin, valkosipulia. En ole koskaan syönyt yhtä hyvää alkusalaattia!
Salaatin jälkeen suun maut neutralisoidaan limen makuisella sorbetilla.
Oma ehdoton suosikkini pääruoista on Chicken Kiev; Kieviläistä kanaa jota harvemmin näen ravintoloiden listoilla, mikä on todella harmi. Lisäkkeeksi voi tilata joko Monte Carlon perunaa tai pilahviriisiä. Molemmat ovat todella maukkaita. Tietenkään ei voi unohtaa heidän erittäin kuuluisia pihvejään joita listalla onkin vaikka mitä sorttia joista valita.
Jälkiruoista kannattaa kokeilla edelleen hyvin perinteistä Crème Brûléetä joka oli todella hyvänmakuinen ja onnistunut. Niissä kun helposti tuppaa kananmunan maku maistumaan läpi.
Viinilista on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Lista on täynnä todella upeita viinejä; edullisista todella arvokkaisiin. Viinit on luokiteltu lähinnä rypäleiden mukaan (mikä onkin tapana Pohjois-Amerikassa sekä Kanadassa) sekä myös maittain (tämä taas Kanadassa viittaa eurooppalaisuuteen). Suosittelen jälkiruoan kanssa maistamaan esimerkiksi Kanadalaista jääviiniä; Icewine.
Gibby's on yksi parhaista ravintoloista joissa olen koskaan käynyt. Hinnakas ravintola se kyllä on mutta ruoan & viinien laatu on loistavaa, miljöö upea (ehkä hieman kova puheen sorina aika ajoin häiritsee) sekä tarjoilu todella hyvää. Ehdottomasti tämä on yksi ravintola Montrealissa jota ei voi jättää kokeilematta.
Aistin jo mielessäni ravintolan ihanan rennon ilmapiirin ja tyytyväisten asiakkaitten hymyn...epäreilua, että mieheni on juuri nyt Montrealissa ja voin uskoa, että Gibby'siä hän ei jätä väliin!
-------------------------------------------------------------------------------
Harmittaa ettei minulla ole ravintolasta saatikka annoksista yhtään kuvaa mutta aivan varmasti vielä tässä elämässä vierailen Gibby'sissä joten joskus kuvasatoa on luvassa.
Kana-Aura-juustopiirakka
Hyvä ystäväni oli tulossa tänään istumaan iltaa ja päätin tehdä kaapista löytyvistä aineksista meille suolaisen piirakan. Päädyin kana-Aura-juustopiirakkaan, tietenkin hyvän punaviinin kera...
-------------------------------------------------------------------------------
- paketti Sunnuntain valmista piirakkataikinaa (olen tähän koukussa...todella hyvää!!)
- pieni paketti (alle 400g) broikun maustamatonta filettä
- mausteita; suolaa myllystä ja mustapippuria myllystä
- oliiviöljyä broikun paistoon
- 2 dl Valion kevyttä kermaa
- 2 kananmunaa
- vajaa purkki ananaksen paloja
- 1/2 pussia Aura-murua
Voitele ja korppujauhota sopiva vuoka.
Levitä sormin piirakkataikina vuokaan ja vuoan reunoille.
Paista broikun fileet kypsiksi ja mausta oman maun mukaan.
Lisää piirakkapohjan päälle pieniksi pilkotut broikun suikaleet, valutetut anaspalat ja ripottele päälle sopiva määrä Aura-murua.
Kaada päälle kerman ja kananmunan seos.
Paista noin 220 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakan pinta näyttää kauniin ruskealta.
-------------------------------------------------------------------------------
Tämä oli hyvää ja piirakasta jäi oikeasti vain todella...todella pieni slice....viinistä sitten asiaa myöhemmin. Öitä ja kiitos Tiinalle ;).
-------------------------------------------------------------------------------
- paketti Sunnuntain valmista piirakkataikinaa (olen tähän koukussa...todella hyvää!!)
- pieni paketti (alle 400g) broikun maustamatonta filettä
- mausteita; suolaa myllystä ja mustapippuria myllystä
- oliiviöljyä broikun paistoon
- 2 dl Valion kevyttä kermaa
- 2 kananmunaa
- vajaa purkki ananaksen paloja
- 1/2 pussia Aura-murua
Voitele ja korppujauhota sopiva vuoka.
Levitä sormin piirakkataikina vuokaan ja vuoan reunoille.
Paista broikun fileet kypsiksi ja mausta oman maun mukaan.
Lisää piirakkapohjan päälle pieniksi pilkotut broikun suikaleet, valutetut anaspalat ja ripottele päälle sopiva määrä Aura-murua.
Kaada päälle kerman ja kananmunan seos.
Paista noin 220 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakan pinta näyttää kauniin ruskealta.
-------------------------------------------------------------------------------
Tämä oli hyvää ja piirakasta jäi oikeasti vain todella...todella pieni slice....viinistä sitten asiaa myöhemmin. Öitä ja kiitos Tiinalle ;).
Uusia tuttavuuksia!
Kaupan hyllyiltä löytyivät tänään nämä uudet tuttavuudet:
- Ruoka 5% sweet & sour
- Ruoka 5% Cocos & Lime
- profeel välipala rahkasta ja raejuustosta, punainen greippi
- profeel välipala rahkasta ja raejuustosta, päärynä-vanilja
Kaikki ovat vielä maistamattomia joten kommenttia on luvassa myöhemmin. Upeita uutuuksia, tosin kevyt-keittiöön!!
11.1. päivitetty
Ainakin nuo päärynä-vanilja välipalat olivat niin hyviä, että ostin tänään lisää. Nämä sopivat loistavasti minun kiireiseen aamuun ja protskuakin noista saa kivasti (en nyt jaksa alakertaan lähteä katsomaan, että paljonko mutta reippaasti yli 10 grammaa per purnukka).
Ainakin toista siis suosittelen ja siirtyy minun aamupalaani, tosin lähes euron purkkihinta hieman kirpaisee!
- Ruoka 5% sweet & sour
- Ruoka 5% Cocos & Lime
- profeel välipala rahkasta ja raejuustosta, punainen greippi
- profeel välipala rahkasta ja raejuustosta, päärynä-vanilja
Kaikki ovat vielä maistamattomia joten kommenttia on luvassa myöhemmin. Upeita uutuuksia, tosin kevyt-keittiöön!!
11.1. päivitetty
Ainakin nuo päärynä-vanilja välipalat olivat niin hyviä, että ostin tänään lisää. Nämä sopivat loistavasti minun kiireiseen aamuun ja protskuakin noista saa kivasti (en nyt jaksa alakertaan lähteä katsomaan, että paljonko mutta reippaasti yli 10 grammaa per purnukka).
Ainakin toista siis suosittelen ja siirtyy minun aamupalaani, tosin lähes euron purkkihinta hieman kirpaisee!
perjantaina, tammikuuta 05, 2007
Marjainen rahka
Lupailin jo useampi päivä sitten postausta kevyemmistä herkuista ja tässäpä olisi luvassa nyt yksi sellainen. Tosiaan tuo "huomenna lisää..." hieman venähti kun tässä on illat menneet vauhdikkaasti, koneella kyllä istuen. Toivon ja toivon vieläkin enemmän, että voin aiheesta kertoa lisää parin viikon sisällä!! Jännittää itseäkin :)
No anyways, tämä marjainen rahka on meidän perheen kestosuosikki ja varsinkin tuo miehen puolikas vetää tätä joka päivä. Oikeasti.
------------------------------------------------------------------------------
- 2 isoa purkkia Valion maitorahkaa elikkä 1 kg yhteensä (jopa 3 purkkia voisi laittaa)
- 1 purkki kevyttä Vaniljakastiketta kevyesti vispattuna
- 2 pakastepussillista marjoja; tässä on mustikoita ja mansikoita
- pinnalle marjoja; tässä on käytetty hitaasti sulatettuja kokonaisia vadelmia
Rahka kannattaa tehdä edellisenä iltana, että se saa yön yli jääkaapissa maustua.
Sekoita siis kaikki ainekset keskenään. Marjat saa olla jäisiä, ne sulavat sitten yön aikana.
Sokeria ei tarvitse koska vaniljasoossi tuo pehmeyttä ja makeutta rahkaan.
-------------------------------------------------------------------------------
Itse nautin marjaista rahkaa aina aamupalaksi ja joskus iltapalaksikin. Toimii!
No anyways, tämä marjainen rahka on meidän perheen kestosuosikki ja varsinkin tuo miehen puolikas vetää tätä joka päivä. Oikeasti.
------------------------------------------------------------------------------
- 2 isoa purkkia Valion maitorahkaa elikkä 1 kg yhteensä (jopa 3 purkkia voisi laittaa)
- 1 purkki kevyttä Vaniljakastiketta kevyesti vispattuna
- 2 pakastepussillista marjoja; tässä on mustikoita ja mansikoita
- pinnalle marjoja; tässä on käytetty hitaasti sulatettuja kokonaisia vadelmia
Rahka kannattaa tehdä edellisenä iltana, että se saa yön yli jääkaapissa maustua.
Sekoita siis kaikki ainekset keskenään. Marjat saa olla jäisiä, ne sulavat sitten yön aikana.
Sokeria ei tarvitse koska vaniljasoossi tuo pehmeyttä ja makeutta rahkaan.
-------------------------------------------------------------------------------
Itse nautin marjaista rahkaa aina aamupalaksi ja joskus iltapalaksikin. Toimii!
maanantaina, tammikuuta 01, 2007
Uuden vuoden menu
Railakkaissa merkeissä meidän perheessä vuosi vaihtui eilen! Tehtiin ruokaa, leikittiin lasten kanssa, poksautettiin muutama raketti, kuunneltiin Jean S:n Hullu Poro-areenan keikkaa DVD:ltä, pelattiin uutta Monopolia ja syötiin ja juotiin ja syötiin ja juotiin...huh!
Aloitimme jo päivällä ystäväperheen kanssa valmistelemaan burgereita sekä illaksi pientä purtavaa.
Minä otin vastuulle hampurilaissämpylöiden teon ja Lari kunnon mättöpihvien teon. Ja tulihan niistä suuria, 250 grammasia per burger :)...siinä oli nimittäin burgerilla kokoa, kuten kuvasta näkyy.
Tosiaan päätimme tehdä sekä sämpylät että pihvit itse koska valitettavasti suomalaisista ruokakaupoista ei edes välttäviä burgertarpeita saa. Sämpylät ovat ihan höttöä eikä niissä kokoa ole nimeksikään...puhumattakaan sitten burgerpihveistä. Ah niitä aikoja Kanadassa kun pakastealtaassa oli mitä mehukkaampia burgerpihvejä mistä valita....
Anyway, itse tehtyinä molemmista tuli, vaikka itse kehunkin, aivan loistavia!
Lari väänsi vielä kunnon soossin väliin majoneesista, kermaviilistä sekä tulisesta kastikkeesta.
Burgereiden väliin jokainen valitsi itse täytteensä ja minä päätin kuvausta varten kasata burgerin kokonaiseksi vaikka open faced-tyyliin se olisi ollut fiksumpaa syödä. No, miten vaan, kylläpä maistui.
Ainiin, Lari loihti vielä lähinnä heille miehille burgereiden kylkeen mozzarellalla sekä viski cheddarilla täytettyjä habaneroja. Kyllä siinä muutama hikikarpalo tuli heillä molemmilla pyyhittyä :). Meille hameväelle oli hieman miedommat chilit täytetty.
Jälkiruoaksi tein 3:n munan kakun jonka täytteeksi laitoin rahkalla, limesuklaalla, sitruunan- sekä limenmehulla ryyditetyn moussen. Päälle vaahtokarkkitaikinaa ja tähtiä. Hieman kuoppaiseksi tuo päällys jäi kun ei ollut kunnon tasoittajaa. Mutta harjoittelu tekee mestarin!
Illalla ja yöllä sitten nautimme pikkupurtavaa mutta kyllä suurin osa niistä jäi tälle aamulle. Sen verran tuhdit nuo burgerit olivat ettei ihan äkkiä tullut nälkä.
Nyt on sitten edessä uusi vuosi ja uudet kujeet! Huomiseksi tein jo kevyen rahkan jääkaappiin, pitäähän sitä aina alkuvuodesta hieman keventää. Siitä lisää huomenna....
Aloitimme jo päivällä ystäväperheen kanssa valmistelemaan burgereita sekä illaksi pientä purtavaa.
Minä otin vastuulle hampurilaissämpylöiden teon ja Lari kunnon mättöpihvien teon. Ja tulihan niistä suuria, 250 grammasia per burger :)...siinä oli nimittäin burgerilla kokoa, kuten kuvasta näkyy.
Tosiaan päätimme tehdä sekä sämpylät että pihvit itse koska valitettavasti suomalaisista ruokakaupoista ei edes välttäviä burgertarpeita saa. Sämpylät ovat ihan höttöä eikä niissä kokoa ole nimeksikään...puhumattakaan sitten burgerpihveistä. Ah niitä aikoja Kanadassa kun pakastealtaassa oli mitä mehukkaampia burgerpihvejä mistä valita....
Anyway, itse tehtyinä molemmista tuli, vaikka itse kehunkin, aivan loistavia!
Lari väänsi vielä kunnon soossin väliin majoneesista, kermaviilistä sekä tulisesta kastikkeesta.
Burgereiden väliin jokainen valitsi itse täytteensä ja minä päätin kuvausta varten kasata burgerin kokonaiseksi vaikka open faced-tyyliin se olisi ollut fiksumpaa syödä. No, miten vaan, kylläpä maistui.
Ainiin, Lari loihti vielä lähinnä heille miehille burgereiden kylkeen mozzarellalla sekä viski cheddarilla täytettyjä habaneroja. Kyllä siinä muutama hikikarpalo tuli heillä molemmilla pyyhittyä :). Meille hameväelle oli hieman miedommat chilit täytetty.
Jälkiruoaksi tein 3:n munan kakun jonka täytteeksi laitoin rahkalla, limesuklaalla, sitruunan- sekä limenmehulla ryyditetyn moussen. Päälle vaahtokarkkitaikinaa ja tähtiä. Hieman kuoppaiseksi tuo päällys jäi kun ei ollut kunnon tasoittajaa. Mutta harjoittelu tekee mestarin!
Illalla ja yöllä sitten nautimme pikkupurtavaa mutta kyllä suurin osa niistä jäi tälle aamulle. Sen verran tuhdit nuo burgerit olivat ettei ihan äkkiä tullut nälkä.
Nyt on sitten edessä uusi vuosi ja uudet kujeet! Huomiseksi tein jo kevyen rahkan jääkaappiin, pitäähän sitä aina alkuvuodesta hieman keventää. Siitä lisää huomenna....