torstaina, maaliskuuta 08, 2007
Rucolapizza
Tänään on Idols-ilta ja pakkohan sitä oli loihtia jotain ihanaa katsomisen lomaan!
Monta päivää on jo tehnyt mieleni pizzaa ja päätinkin tehdä oikein gourmet-sellaista kun nyt yksikseni oleilen. Ei sillä etteikö miehellenikin uppoa mutta nyt olikin Naisten päivä ;)
-------------------------------------------------------------------------------
Rucolapizza
- pizzapohjaa puolikas annos
- paseerattua tomaattia
- mustapippuria
- Valion mozzarellaraastetta
- pepperoni siivuja
- mozzarellaa
- hieman Auraa
- tuoretta rucolaa
- oliiviöljyä
Valmista pizzataikina ohjeen mukaan ja anna kohota hetki.
Käytä pizzan paistoon reiällistä peltiä ellei käytössäsi ole leivinuunia/pizzakiveä. Reiät pellissä antavat pohjalle samaa rapsakkuutta kuin leivinuuni/pizzakivi.
Muotoile pohja käsin, älä siis käytä kaulinta koska silloin kaikki kuohkeus taikinasta häviää. Siirrä pohja rasvasumutteella sumutetulle pellille.
Levitä päälle paseerattua tomaattia ja rouhi päälle mustapippuria.
Lisää mozzarellaraastetta, pepperonin-siivuja, muutama siivu mozzarellaa (esim. Valion valmiita siivuja tai oikeaa bufalaa) sekä ropsauta päälle Aura-murua.
Paista kiertoilmassa noin 230 asteessa kunnes reunat näyttävät kypsiltä ja juusto ihanasti poreilee.
Heitä kourallisia rucolaa pizzan pinnalle ja valuta vielä oliiviöljyä pinnalle.
Nauti heti hyvän punaviinin kera!!
---------------------------------------------------------------------------------
Tuo rucola-pizza on keksitty jo ties kuinka kauan sitten mutta vihdoin päädyin sitä omassa keittiössä kokeilemaan. Se toimii!
Rucola-pizzaa saa ainakin pääkaupunkiseudulta Classic pizzasta joiden pizzat ovat minun suosikkejani tosin hieman heilläkin olisi parantamisen varaa mutta siitä toisella kertaa.
Nam, näyttää tosi herkulliselta
VastaaPoistaKuullostaa/näyttää hyvältä...herkullinen täyte :)
VastaaPoistaNo onpa ihanan näköistä. Itse en tosin pidä rucolasta, mutta voihan tilalle laittaa jotain muuta.
VastaaPoistaJaksaisikohan tänään tehdä pizzaa...mistä tuollaisia reikäpeltejä löytyy?
lintu - tuon pellin olen ostanut Kanadassa asuessani mutta luulisi noita saavan Suomestakin.
VastaaPoistaKatsompa kun lähden tästä Prismaan!
Aika jännä että Suomessa rucola-pizza on noin harvinaista. Täällä en ole sellaiseen pizzariaan törmännytkään missä ei sitä olisi. Mun vatsalle se on vähän turhan ärtsy mutta syön sitä silti joskus kuitenkin...
VastaaPoistagringa - hauskaa oli selailla blogiasi! Uusi blogi minulle mutta entisenä ulkosuomalaisena erittäin suurella mielenkiinnolla kävin juttujasi läpi :).
VastaaPoistaEn tiedä onko rucola-pizza niin harvinaista täällä mutta ei siihen ihan joka pizzeriassa törmää.
Itse ihastuin siis täysin!