maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Rapsakka pizza

Pohja:
- 2,5dl vettä
- vehnäjauhoja (jos haluat tehdä terveellisemmän pohjan niin käytä vehnäjauhoja 2/3 osaa ja Kuidukasta 1/3 osaa ), en osaa sanoa määriä jauhoille mutta taikinan pitää jäädä löysäksi mutta kuitenkin sen verran, että irtoaa käsistä just ja just
- 3 rkl oliiviöljyä (kaksikin saattaa riittää, kannattaa kokeilla...öljyä voi lisätä sitten jälkeenpäin lisää jos tarvii)
- 1/2 pkt tuoretta hiivaa (kuivahiivaa 1/2 pussia jos tuoretta ei löydy)
- 1tl suolaa
- liru hunajaa tai hyppysellinen sokeria

Lämmitä vesi ja lisää siihen suola, hunajan liru & öljy. Sekoita hiiva veteen tai kuivahiiva jauhoihin. Alusta hyvin taikinaa ja anna kohota lämpimässä (tiskialtaaseen kuumaa vettä on hyvä keino, liina päälle) kaksin kertaiseksi.(Kuidukas on hyvä lisä pohjassa eikä maistu yhtään erilaiselle kuin pelkästä venhäjauhosta tehty pohja.)

Joskus paistan pizzan pyöreällä pellillä, jolla on reikiä -> pohjasta tulee superrapea. Mutta silloin pelti pitää sumuttaa rasvalla tai "keinorasvalla" tai ehkäpä juoksevalla margariinillakin toimii. Esim. Helsingistä Amerikkalaisesta herkkukaupasta saa rasvatonta "keinorasvaa"...en muista nimeä mutta lisään sen tänne kun haen uuden pullon.

Yleensä kuitenkin paistan pizzan pellillä kiertoilmassa.

Tärkein asia muistaa on, että ÄLÄ KAULITSE POHJAA!! Silloin nimittäin pohjasta häviää kuohkeus ja ilma, ja pohjasta tulee kova ja sitkeä. Eli ota reippaasti jauhoa käsiin ja taputellen ja venytellen muokkaa pizza pellille sopivaksi. Ja anna pohjan vielä hieman levähtää täytteineen ennen uuniin laittoa, tässä vaiheessa pohja vielä hieman kohoaa.

Täytteitä voi valita itse, meillä kun on niin monta makua itse kullakin. Tässäkin hyvä kikka säästää kaloreita....laita juusto heti tomaattikastikkeen & mausteiden päälle (näin tehdään mm. Kotipizzassa) eli melkein alimmaiseksi. Näin juustoa ei tarvitse laittaa niin paljon. Kevytraasteet ovat oikein hyviä tai Valion valmista mozzarellaraastetta suosittelen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tämä pohja!