lauantaina, toukokuuta 26, 2007

Köyhät ritarit

Anoppini oli taannoin kylässä ja paistoi meille yhtenä iltana köyhiä ritareita. En edes ollut muistanut moista herkkua ja nyt olen tietenkin niin täysin koukussa!

Tässäpä oma reseptini:

--------------------------------------------------------------------------

- vanhaa pullapitkoa tai ranskanleipää
- maitoa liotukseen
- kanelia
- sokeria

Paistamiseen:

- voita

Päälle:

- hilloa

Leikkaa pullapitko tai ranskis sopiviksi viipaleiksi.
Liota viipaleet kanelilla ja sokerilla maustetussa maidossa.

Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin rapsakoiksi.

Levitä pinnalle hilloa ja nauti kylmän maidon kera.

------------------------------------------------------------------
Minä siis tykkään nauttia ritarini ilman kermavaahtoa mutta sitäkin saa laittaa jos haluaa....nam, mistäs löytäisi illalla vanhaa pullaa :)



p.s. kuva ritaristani ei nyt ole kovinkaan esteettisesti kaunis mutta maku sitäkin parempi :)

torstaina, toukokuuta 17, 2007

Nacho gratiini


Minulla näköjään alkaa tulla tavaksi tämä kerran viikossa postailu. No, kaipa sekin on parempi kuin ei mitään.

Tässä yhtenä iltana tuli tehtyä tällaista Nacho gratiinia meille naposteltavaksi tv:n katselun lomaan ja bissen/sidukan kaveriksi. Taisipa olla joku jääkiekkoilta :)
Idean tähän gratiiniin sain meksikolaisesta ravintolasta, jossa tosin ei ollut mukana jauhelihaa mutta Katariinan keittiöstä sain jauhelihaidean ja onhan gratiinia tehty monessakin blogissa!

Tässä minun versioni:
-------------------------------------------------------------------------------

Nacho gratiini

- pussi nachoja
- 400 g paistijauhelihaa
- 1 iso punasipuli
- jalapenorenkaita
- raastettua mozzarellaa
- pala cheddaria

Paista paistijauheliha. Pieni pieneksi kuutioksi sipuli ja raasta cheddar.

Voitele piirakkavuoka kevyesti ja lado pohjalle nahcoja. Lisää päälle jauhelihaa, sipulia, jalapenoja ja juustoja.
Tee kerroksia lisää niin kauan kunnes vuoka on kukkoroillaan.

Paista uunissa kunnes juusto on sulanut. Nauti heti kylmän juoman kera

--------------------------------------------------------------------------------

Laitoimme vielä lautasen reunalle tulista salsaa johon oli kiva nachoja vielä dippailla.
Tämä on aika tuhti annos kahdelle ja lämmiteltiin jämät vielä seuraavana päivänä uunissa ja oli ihan hyvää :)

sunnuntai, toukokuuta 06, 2007

Vappuherkkuja ja Vapun brunssi


Vähän tulee myöhässä meidän vappupostaus mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :).

Tuttavaperheemme oli meillä viettämässä Vappua ja pitkän harkinnan jälkeen päädyimme tekemään perinteistä hieman poikkeavaa ruokaa aatoksi.
Ystäväni ehdotuksesta päädyimme herkullisiin metsästäjän leipiin tuhdin Aura-muhennoksen siivittämänä. Lihan määrässä ei tingitty vaan jokaiselle oli pari reilua viipaletta nuijittuja ulkofilepihvejä, sopivasti vielä maustettuja.

-------------------------------------------------------------------------------
Larin metsästäjänleipä


- ranskanleipää tai hyvää maalaisleipää
- tomaattia siivuina
- punasipulia ohuina renkaina
- 2 kunnon siivua uffia (naudan ulkofilettä) per henki, mausta hyvin!
- Aura-juustoa
- ruokakermaa
- tuoreita herkkusieniä tai oman maun mukaan muita sieniä, persiljaa mausteeksi
- suolakurkkua (ei purkista)

Leikkaa leipä vinottain isoiksi siivuiksi. Yksi leipä riitää per henki.
Siivuta myös tomaatit, punasipulit ja suolakurkut.

Leikkaa uffista reilut viipaleet ja nuiji hieman ohuemmiksi. Mausta hyvin!

Keittele Aura-juustosta ja ruokakermasta paksu muhennos.

Paistele tuoreet herkkusienet kuivalla pannulla kevyesti. Mausta persiljalla.

Paista pihvit ja paahda samalla uunissa leivät.

Kasaa annokset suoraan lautasille ja nosta pinnalle muutama siivu suolakurkkua. Nauti leivät heti hyvän punaviinin kera!

--------------------------------------------------------------------------------

Nuo leivät oli kyllä just niin hyviä, että melkein nuolin lautasenkin puhtaaksi....miten niin Aura-addikti! Näitä tehdään meillä kyllä vielä monta kertaa uudestaan!


Vappubrunssi on meillä perinteisesti ollut runsas ja se nautitaan yleensä klo 10-11 aikoihin.

Tänä vuonna pöydässä nautittiin:

- itse tehtyjä karjalanpiirakoita
- itse tehtyjä hieman tulisia lihapullia
- nakkeja
- pekonia
- paistettua kananmunaa
- suolakurkkuja
- pasta-juusto-metwurstisalaattia

Juomana tietenkin hyvää cavaa!