Vähän tulee myöhässä meidän vappupostaus mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :).
Tuttavaperheemme oli meillä viettämässä Vappua ja pitkän harkinnan jälkeen päädyimme tekemään perinteistä hieman poikkeavaa ruokaa aatoksi.
Ystäväni ehdotuksesta päädyimme herkullisiin metsästäjän leipiin tuhdin Aura-muhennoksen siivittämänä. Lihan määrässä ei tingitty vaan jokaiselle oli pari reilua viipaletta nuijittuja ulkofilepihvejä, sopivasti vielä maustettuja.
-------------------------------------------------------------------------------
Larin metsästäjänleipä
- ranskanleipää tai hyvää maalaisleipää
- tomaattia siivuina
- punasipulia ohuina renkaina
- 2 kunnon siivua uffia (naudan ulkofilettä) per henki, mausta hyvin!
- Aura-juustoa
- ruokakermaa
- tuoreita herkkusieniä tai oman maun mukaan muita sieniä, persiljaa mausteeksi
- suolakurkkua (ei purkista)
Leikkaa leipä vinottain isoiksi siivuiksi. Yksi leipä riitää per henki.
Siivuta myös tomaatit, punasipulit ja suolakurkut.
Leikkaa uffista reilut viipaleet ja nuiji hieman ohuemmiksi. Mausta hyvin!
Keittele Aura-juustosta ja ruokakermasta paksu muhennos.
Paistele tuoreet herkkusienet kuivalla pannulla kevyesti. Mausta persiljalla.
Paista pihvit ja paahda samalla uunissa leivät.
Kasaa annokset suoraan lautasille ja nosta pinnalle muutama siivu suolakurkkua. Nauti leivät heti hyvän punaviinin kera!
--------------------------------------------------------------------------------
Nuo leivät oli kyllä just niin hyviä, että melkein nuolin lautasenkin puhtaaksi....miten niin Aura-addikti! Näitä tehdään meillä kyllä vielä monta kertaa uudestaan!
Vappubrunssi on meillä perinteisesti ollut runsas ja se nautitaan yleensä klo 10-11 aikoihin.
Tänä vuonna pöydässä nautittiin:
- itse tehtyjä karjalanpiirakoita
- itse tehtyjä hieman tulisia lihapullia
- nakkeja
- pekonia
- paistettua kananmunaa
- suolakurkkuja
- pasta-juusto-metwurstisalaattia
Juomana tietenkin hyvää cavaa!