Suomen ensimmäinen kurssi "by Maisie Parrish" on nyt järjestetty!
Täytyy myöntää (ja moni varmasti huomasi lauantaina aamusta), että jännitys osaltani oli käsin kosketeltavissa, koska kurssijärjestely oli meille Confetissa ensimmäinen. Kävimme Maisien kanssa sähköpostikirjeenvaihtoa lokakuusta 2008 lähtien mutta tiiviimmin tämän kevään aikana. Halusin, että päivät olisivat antoisia, kaikki tarvikkeet saatavilla ja työskentely mahdollisimman helppoa ja joustavaa.
Halusin myös, että molemmille päiville löytyisi haastetta sekä myös ajankohtaista muotoiltavaa. Erilaisia aiheita pyörittelimme Maisien kanssa suuntaan ja toiseen ennen kuin sopivat löytyivät molemmille päiville; keväinen Pääsiäisen kynnyksellä sekä ehkä Äitienpäivään sopiva "Bathtub".
Sannan kanssa järjestelimme sopivia tarvikkeita, mietimme tarjoiluja ym...kaikki meni hienosti vaikka muutamia unohduksia sattuikin. Kenellepä ei ensi kertaa ;).
Oli ihanaa tutustua uusiin ihmisiin sekä tavata tuttuja kanta-asiakkaita sekä monia bloggaajia. Meillä oli hauskaa ja "paparazzailin" molemmat päivät sekä huolehdin, että kaikilla oli tarvittavia välineitä sekä tarvittavia. Olisin toki voinut muotoilla itsekin mutta emännöinti oli minusta tärkeintä näin ensimmäisellä kertaa.
Kurssikuvia sekä raporttia on luvassa Lapsi-messujen jälkeen mutta monesta ihanasta blogista löytyykin jo kuvia sekä kertomuksia ja moneen blogiin varmasti vielä ilmestyykin kuvia tarinoineen.
Kiitos kaikille kurssilaisille hauskasta viikonlopusta ja tässä vielä ryhmäkuva tältä päivältä. Lauantaina ryhmäkuva unohtui, kun suuntasimme kiireellä putiikkiini "priva-ostoksille".
Ja triljoonat halit ja kiitokset vielä Sannalle!
p.s. Sinä kurssilainen - jos vielä kaipaat kurssivälineitä, niin otathan yhteyttä niin katson mitä on jäljellä!
sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2009
torstaina, maaliskuuta 26, 2009
Maisie saapuu Suomeen!
Huh, kiirusta :). Olen juossut tänään jo "miljoona kertaa" myymälän, kodin ja kauppojen välillä mutta nyt uunissa paistuu meheviä kahvikakkuja huomiselle.
Positiivista kiirustahan tämä on mutta kyllä on ollut viime viikot haipakkaa kun olemme Confetin osalta järjestäneet koristetaiteilijan Maisie Parrishin kurssia Suomeen. Ensimmäistä kertaa huippusuosittu Maisie saapuu Suomeen, ja meidän kutsumana!
Jännittää kyllä olenko muistanut kaiken mitä pitäisi muistaa mutta kohtahan se nähdään :).
Ihanaa nähdä Maisie tänään ja päästä mukaan tekemään kurssilaisten kanssa ihania kakkuja viikonlopun aikana. Lisää raporttia luvassa täällä ja muualla.
Maisien vierailun jälkeen seuraava viikko vierähtää Lapsi-messuja järjestellessä ja ajaa täräytämpä vielä Samuelin Kajaaniin tässä välissä.
Mistähän yrittäjä saisi päiviin lisää tunteja? On kuitenkin ihanaa, että on kaikenlaista hauskaa puuhattavaa ja siitähän sitä innostuu...kuten eilen Oma koti, piha jne. messuilla....miten sen voikaan yhdistää leivontaan ja kakkumaailmaan mutta siellä syntyi silti mielenkiintoisia ideoita :).
Paljon uutta ja mielenkiintoista onkin Confetin osalta on luvassa kevään ja kesän aikana! Mm. synttäreitämme juhlitaan huhtikuussa heti Pääsiäisen jälkeen.
Kuitenkin ennen synttäreitä lähden pohjoiseen lomanviettoon ja omien synttäreiden viettoon...ihanaa päästä Suomussalmelle mökille pitkästä aikaa!
Päivityksiä on luvassa Maisien kurssin jälkeen sekä myös Pääsiäisen pyhien jälkeen.
Positiivista kiirustahan tämä on mutta kyllä on ollut viime viikot haipakkaa kun olemme Confetin osalta järjestäneet koristetaiteilijan Maisie Parrishin kurssia Suomeen. Ensimmäistä kertaa huippusuosittu Maisie saapuu Suomeen, ja meidän kutsumana!
Jännittää kyllä olenko muistanut kaiken mitä pitäisi muistaa mutta kohtahan se nähdään :).
Ihanaa nähdä Maisie tänään ja päästä mukaan tekemään kurssilaisten kanssa ihania kakkuja viikonlopun aikana. Lisää raporttia luvassa täällä ja muualla.
Maisien vierailun jälkeen seuraava viikko vierähtää Lapsi-messuja järjestellessä ja ajaa täräytämpä vielä Samuelin Kajaaniin tässä välissä.
Mistähän yrittäjä saisi päiviin lisää tunteja? On kuitenkin ihanaa, että on kaikenlaista hauskaa puuhattavaa ja siitähän sitä innostuu...kuten eilen Oma koti, piha jne. messuilla....miten sen voikaan yhdistää leivontaan ja kakkumaailmaan mutta siellä syntyi silti mielenkiintoisia ideoita :).
Paljon uutta ja mielenkiintoista onkin Confetin osalta on luvassa kevään ja kesän aikana! Mm. synttäreitämme juhlitaan huhtikuussa heti Pääsiäisen jälkeen.
Kuitenkin ennen synttäreitä lähden pohjoiseen lomanviettoon ja omien synttäreiden viettoon...ihanaa päästä Suomussalmelle mökille pitkästä aikaa!
Päivityksiä on luvassa Maisien kurssin jälkeen sekä myös Pääsiäisen pyhien jälkeen.
sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2009
Huovutettuja tekstiilejä ja muuta!
Satuin anoppilassa selaamaan jotain käsityölehteä jouluna ja bongasin sieltä ihania huovutettuja tekstiilejä (en keksi näille parempaa termiä...).
Anoppini on erittäin taitava käsistään ja lupasikin minulle tehdä ihanan hedelmävadin sekä pari koria. Valitsin väreiksi kotimme pääsävyn; tumman harmaan sekä koreihin ihanan suklaan ruskean sekä pinkin.
Hedelmävati sai harmaan sävyn ja päätyi olohuoneeseemme senkin päälle ja pinkki kori sai sisälleen kaikki "kaukkarit" sekä tv-lehden.
Aivan ihania molemmat ja ruskea kori vielä odottaa "kotiaan". Kiitos anoppi!!
Anoppini on erittäin taitava käsistään ja lupasikin minulle tehdä ihanan hedelmävadin sekä pari koria. Valitsin väreiksi kotimme pääsävyn; tumman harmaan sekä koreihin ihanan suklaan ruskean sekä pinkin.
Hedelmävati sai harmaan sävyn ja päätyi olohuoneeseemme senkin päälle ja pinkki kori sai sisälleen kaikki "kaukkarit" sekä tv-lehden.
Moni on kysellyt mitä Pennoroisellemme eli Pennille kuuluu ja hyväähän hälle. Vielä on tosin "vauva" mutta Colliet ovat ah niin ihanan seesteisiä luonteeltaan.
Ensimmäinen karvanlähtöaika alkoi juuri, joten harjalla ja imurilla on töitä. Parempi näin tähän aikaan vuodesta sillä rakkailla edesmenneillä siskoilla karvanlähtö ajoittui aina Jouluun!
keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009
Nina Lincolnin suklaajuustotorttu
Sain tämän ihanan suklaisen herkkureseptin aikoinaan kokkikoulussa ystävältäni ja tämä klassikkoresepti on muovautunut minulle sopivaksi vuosien saatossa.
Suklaajuustotorttu on ihanan täyteläistä ja pienikin pala riittää. Mikä parasta, tämän tortun valmistaa ilman uunia!
Pohja:
Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan (noin 24cm halkaisija) pohjalle. Pane pohja kylmään siksi aikaa kun teet täytteen.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita juusto pehmeäksi kulhossa ja lisää joukkoon puolet sokerista, vaniljasokeri sekä keltuaiset. Sekoita hyvin.
Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi, vaahdota myös vispikerma.
Lisää juustomassaan ensin sula suklaa ja varovasti käännellen valkuaisvaahto sekä vispikerma. Kaada seos pohjan pälle.
Anna tortun hyytyä pakastimessa mielellään yön yli. Ota torttu sulamaan noin vartti ennen tarjoilua.
Voit tarjoilla tortun sellaisenaan, sulalla suklaalla koristeltuna, mansikkamelban kera tai suklaalastujen kera.
Vinkki! Uutta makua torttuun saa käyttämällä esim. kahvi- tai kermaliköörejä makuna tai lisäämällä hieman hasselpähkinärouhetta täytteeseen.
Suklaajuustotorttu on ihanan täyteläistä ja pienikin pala riittää. Mikä parasta, tämän tortun valmistaa ilman uunia!
Pohja:
- 10 isoa digestive-keksiä (joulun aikaan kannattaa kokeilla pipareita!)
- 50 g suolatonta voita
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 2,5 dl vispikermaa
- vajaa 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan (noin 24cm halkaisija) pohjalle. Pane pohja kylmään siksi aikaa kun teet täytteen.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita juusto pehmeäksi kulhossa ja lisää joukkoon puolet sokerista, vaniljasokeri sekä keltuaiset. Sekoita hyvin.
Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi, vaahdota myös vispikerma.
Lisää juustomassaan ensin sula suklaa ja varovasti käännellen valkuaisvaahto sekä vispikerma. Kaada seos pohjan pälle.
Anna tortun hyytyä pakastimessa mielellään yön yli. Ota torttu sulamaan noin vartti ennen tarjoilua.
Voit tarjoilla tortun sellaisenaan, sulalla suklaalla koristeltuna, mansikkamelban kera tai suklaalastujen kera.
Vinkki! Uutta makua torttuun saa käyttämällä esim. kahvi- tai kermaliköörejä makuna tai lisäämällä hieman hasselpähkinärouhetta täytteeseen.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)