Potato skinssit ovat yleensä alkuruokalistalla tai niitä nautitaan bissen kera suolapaloina. Hyvin usein niihin törmää myös "plättereissä" eli alkupala- tai illanistujaislautasella, jossa on kaikkea naposteltavaa.
Minusta nämä sopivat loistavasti myös uuden vuoden pöytään, suomalaisten perinteiden rinnalle!
Potato Skins:
- 6 rosamunda perunaa (valitse tasakokoisia, jotta ne kypsyvät samaan aikaan)
- oliiviöljyä
- rypsiöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 7 siivua pekonia
- cheddar-juustoa (keltainen pala raastettuna)
- ranskankermaa
- kevätsipulia/purjosipulia (kauden mukaan siis)
Lämmitä uuni noin 200 asteeseen. Vuoraa korkeareunainen leivinpelti leivinpaperilla. Aseta uunin grilliritilä leivinpellin päälle.
Aseta perunat ritilälle ja paista uunissa noin tunti tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Kypsyyden voit kokeilla kun tökkäät perunaa sormella ja se hieman joustaa. Anna perunoiden jäähtyä.
Leikkaa perunat vaakatasossaan kahtia. Kaavi lusikalla peruna pois kuorista siten, että perunaa jää noin puoli senttiä/sentti kuoreen.
Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paahda rapeaksi kuumalla, kuivalla pannulla. Kippaa talouspaperin päälle ja anna jäähtyä.
Kuumenna uuni noin 235 asteeseen.
Sivele kuorien sisä- ja ulkopinta rypsiöljyllä. Ripottele suolaa sisäpinnalle.
Aseta kuoret grilliritilän (edelleen leivinpelti leivinpapereineen alla) päälle. Paista uunissa 10 minuuttia, käännä ja paista vielä toiselta puolelta 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Aseta perunat grilliritilälle kuori puoli alaspäin ja pyöräytä myllystä vähän mustapippuria pohjalle. Ripottele pekonit ja juustoraaste kuorelle.
Paista uunissa kunnes juusto alkaa kuplimaan.
Asettele perunankuoret lautaselle/tarjottimelle ja lisää pinnalle nokare ranskankermaa sekä muutama pieni siivu kevät-/pursosipulia.
Unohdinkin taannoin napata kuvat täysin valmiista perunankuorista mutta ne kruunasivat amerikkalaisen iltamme! Suosittelen kokeilemaan :)