Rapukausi jatkuu vaan jotenkin tuntui että nyt oli sopiva viikonloppu juhlia rapuja! Kutsuinkin ystäväperheen meille herkuttelemaan.
Minullahan on tapana aina tehdä vähän liikaa ruokaa joten nyt päätin "yrittää" pysyä simppelissä. Alkuruoka, ravut & salaatti & potut ja jälkkäri.
Ostin ihan pakkasrapuja, edullisempaa ja todella hyvää kun niille keittää mausteliemen. Minun mausteliemessä kahdelle rapulaatikolle (about 2kg) oli 4 litraa vettä, pullo tummaa olutta, 4-5 sokeripalaa, vähän suolaa ja kruunutilliä puoli punttia.
Kiehautin liemen ja annoin jäähtyä. Jäähtyneen liemen sekaan laitoin jäiset ravut, isoon kulhoon ja muovipussi päälle ja jääkaappiin maustumaan seuraavaan iltaan.
Olin jo ajatellut että vietetään ilta sisällä mutta kun sää suosi niin ehdottomasti katoin rapuillan terassille!Viinibaari.
Salaatissa päädyin juustoiseen maalaissalaattin. Avokadoa, miniluumutomaatteja, cheddarjuustoa ja kananmunaa.
Alkuruoaksi pyöräytin vuolukermaisen kanttarellikeiton. Kylkeen paahdettua saaristolaisleipää.
Ja niitten rapuloitten kanssa, Marskin ryyppyä!
Rapujen kanssa oli tuoretta puristettua valkosipulia, aiolia, paahdettua paahtoleipää sekä grillattuja puikulapottu siivuja.
Ilta oli superonnistunut. Rapulaulut raikui ja ruoka maistui.
Jälkkäriksi olin tehnyt vaniljaista pannacottaa, päälle Jallu-lakat.
Ja joo, tästä taisi tulla tällä porukalla perinne :)